Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ підозрює у колабораційній діяльності трьох мешканок Херсона, які обійняли посади в окупаційному правоохоронному органі

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру ще трьом колаборанткам з Херсона. Під час тимчасової окупації обласного центру вони перейшли на бік ворога та погодитись обійняти посади у незаконно створеному правоохоронному органі.
У так званому «управлении федеральной миграционной службы гу мвд Херсонской области» буди призначеними так званими «временно исполняющими обязанности специалистов отдела паспортно-визовой службы».
На псевдопосадах підозрювані виконували дії, спрямовані на становлення та функціонування окупаційної влади. Вони займались організацією видачі так званих «адресных справок» мешканцям області та тим херсонцям, які втратили свої документи для подальшого отримання ними паспорту рф. А тих хто мав українські паспорти, змушували переоформлювати на російські.
Також перекладали українські паспорти наших громадян задля подальшої видачі «нового» документа.
Наразі зловмисниці перебувають на тимчасово окупованій території. Слідчі СБУ оголосили їм про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
Їм загрожує до 15 років ув’язнення із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
Заходи з документування протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение текст «управлння служби безпеки украёни вхерсонський област сбу оголосила пидозри ще трьом колаборанткам, як обйняли посади в окупацйному правоохоронному OPгAHI HA херсонщин»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН