Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російські сапери підірвалися на власному мінному полі на Херсонщині

У зв’язку з активізацією українських сил на берегах Дніпра у Херсонській області підрозділи 1218 мсп ЗС рф отримали наказ про перевірку готовності підрозділу до можливого відбиття атак.

Однією зі складових перевірки є ревізія мінно-вибухових загороджень на напрямках ймовірного наступу, пише Telegram-канал «Досье Шпиона».

Проте, відсутність досвіду у російських окупантів є причиною різних інцидентів. 26 вересня військовослужбовці інженерно-саперної роти вказаного полку вирушили на перевірку мінно-вибухових загороджень. У ході інспекції сапери втратили орієнтир, що спричинило підрив на власній міні. Військовослужбовці вважають, що виною тому неправильно заповнені карти розташування мінних полів.

У результаті: самоліквідувався командир інженерно-саперної роти ст. лейтенант Машенцев Андрій Сергійович; саперу інженерно-саперної роти мол. сержанту Бортникову Олександру Михайловичу відірвало обидві ноги.

Як повідомляла група ІС, загальні бойові втрати російських окупантів за період з 24 лютого 2022 року по 28 вересня 2023-го, за даними Генерального штабу ЗСУ, орієнтовно склали 277320 осіб особового складу (+330 за минулу добу).

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН