Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На правобережжі Херсонщини поліція зафіксувала 15 воєнних злочинів російської армії проти мирного населення

Бериславський та Херсонський райони, Херсон щоденно потерпають від обстрілів із боку російської армії. Минулої доби окупанти вдарили по мирним населеним пунктам із реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків, авіації, БпЛА та завдали ракетних ударів. Ворожі снаряди поцілили в об’єкти інфраструктури, руйнувань та значних пошкоджень зазнали житлові будинки, медичні та навчальні заклади, підприємства.
Військові рф скинули боєприпаси з дрона на житлові квартали Берислава, поранення отримав 33-річний працівник поліції Дніпропетровської області. У нього мінно-вибухова травма та уламкове поранення плеча. Місто зазнало ударів і з ворожої авіації, через вибухи керованих бомб пошкоджена лікарня, 14 приватних будинків, поранено 72-річну жінку.
Керовані авіаційні бомби ворог скинув і на Миколаївку, внаслідок потужних вибухів пошкоджено щонайменше 14 будинків на 3-х вулицях. У Бургунці російська авіація майже знищила будівлю сільської ради.
У лісосмузі біля Благодатівки 49-річний чоловік збирав дрова та наступив на невідомий вибуховий предмет, який здетонував. Внаслідок вибуху потерпілий отримав мінно-вибухову травму, травматичну ампутацію стопи та вогнепальні уламкові поранення кінцівок.
Поліція вкотре закликає громадян не відвідувати лісосмуги на деокупованих територіях, уникати лісових та польових доріг, а в разі виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів телефонувати на спецлінію «102».
З лівого берега Дніпра росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі Херсона.
По мікрорайону Житлоселище ворог завдав ракетного удару, внаслідок атаки поранено 2 людини, пошкоджено 2 заводи, 6 багатоповерхових будинків, 10 приватних будинків, будівлю дитячого садка, 3 автомобілі, гараж, СТО, медичну лабораторію, навчальний заклад та підприємство.
Під ворожим артилерійським обстрілом перебувала прибережна частина Корабельного району, там поранено 68-річного чоловіка та 48-річну жінку, в обох мінно-вибухові травми.
Під вогнем із РСЗВ перебував мікрорайон Північний, там зафіксовано пошкодження приватних будинків, пенітенціарної установи та підприємства. Поранення отримали чоловіки віком 40, 79 років та 52-річна жінка, які перебували на подвір’ях будинків.
На місцях подій працювали всі профільні служби, збирали докази російської агресії, ліквідовували наслідки обстрілів та надавали допомогу постраждалим.
За минулу добу поліція відреагувала на 610 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 15 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.
и ещё 30
Все реакции:

19

Поделились: 7
Нравится

Комментировать
Поделиться
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН