Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Європейський суд взяв до розгляду справу викраденого в Генічеську офіцера запасу ВМС України Кисельова

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) взяв до розгляду звернення про викрадення росіянами колишнього командира українського розвідувального корабля «Славутич» Олексія Кисельова, повідомляє правозахисна організація «КримSOS».

«Справа Олексія Кисельова – перша з усіх відомих справ, що демонструють переслідування владою РФ жителів Криму, які виїхали з окупованої території після 2014 року та самоорганізувалися для активного спротиву окупантам. Справа Кисельова містить усі елементи насильницького зникнення», – пояснює адвокат Сергій Заєць.

Скаргу до Європейського суду з прав людини «КримSOS» подала 28 листопада 2022 року. «Зараз зафіксовані такі порушення: тортури, незаконне позбавлення свободи, незаконний обшук і викрадення майна (автомобіля). Ймовірно, надалі можна буде говорити також і про порушення права на справедливий судовий розгляд», – додає адвокат.

30 липня 2022 року стало відомо, що в окупованому Генічеську 22 липня російські силовики затримали екскомандир розвідувального корабля Військово-морських сил України «Славутич» Олексія Кисельова. Після цього, за словами військового, російські силовики катували його, потім вивезли до Криму та помістили в СІЗО.

Кисельова звинуватили в участі в «батальйоні імені Номана Челебіджихана» – частина 2 статті 208 Кримінального кодексу Росії. Верховний суд Росії раніше визнав це формування терористичною організацією. Засновник «батальйону імені Номана Челебіджихана» Ленур Іслямов заперечує, що Олексій Кисельов причетний до нього.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН