Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад 800 об’єктів медзакладів вдалося частково або повністю відновити від початку повномасштабної війни в Україні

 Ворог щоденно атакує цивільну, в тому числі й медичну інфраструктуру України та тероризує мирні міста й населення країни. Попри це в Україні активно триває процес відновлення тих медичних закладів, які були пошкоджені росією. Так, за понад 18 місяців війни у різних областях вже відновлено повністю або частково 820 об’єктів медзакладів.
Зокрема, 403 об’єкти відновлено повністю та ще 417 – частково.
Найбільше – в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.
На сьогодні процес відновлення медичної інфраструктури є пріоритетом для держави, аби попри тривалу війну та наднавантаження українські пацієнти мали доступ до якісної та необхідної медичної допомоги.
Тому всупереч постійним обстрілам та бомбардуванням Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами працюють над відновленням української медичної інфраструктури, щоб наші лікарні могли функціонувати та надавати медичну допомогу.
Зазначимо, що за понад рік повномасштабної війни ворог пошкодив 1 436 об’єктів медзакладів та ще 190 об’єктів зруйнував повністю. Найбільших втрат зазнала медична інфраструктура Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН