Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Збитки бюджету на понад 1,1 млн грн – судитимуть посадовицю на Миколаївщині за службову недбалість

Вознесенською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно уповноваженої особи з питань публічних закупівель Виконавчого комітету Вознесенської міської ради  за фактом неналежного виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним та громадським інтересам ( ч.2 ст.367 КК України).

Слідством встановлено, що посадова особа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків, забезпечила проведення процедури закупівлі військової техніки та амуніції за завищеними цінами без використання електронної системи закупівель  «Prozorro».

Зазначене призвело до безпідставного перерахування постачальнику коштів місцевого бюджету на суму понад 1,1 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївської області, оперативний супровід – СБУ в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному  порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН