Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відновила роботу комісія з обстеження та надання компенсації за пошкоджені та знищені об’єкти нерухомості

20 вересня відновила роботу Комісія з обстеження та надання компенсації за пошкоджені і знищені об’єкти нерухомого майна на території Херсонської міської територіальної громади.

У складі Комісії відбулися зміни та на вимогу законодавства до неї були включені представники громадськості, – повідомив Роман Мрочко, начальник Херсонської МВА.

Також відбулися зміни у порядку нарахуванні компенсації за пошкоджені об’єкти відповідно до Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації, з використанням електронної публічної послуги “єВідновлення”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2023 № 381, а саме – збільшено суму компенсації за пошкодження для житлових будинків садибного типу до 500 тис. грн та квартири (житлові приміщення) у багатоквартирному будинку (у разі, коли місця загального користування не пошкоджені, або у разі, коли такі місця загального користування були пошкоджені, але в подальшому були відремонтовані) до 350 тис. грн.

Набули чинності зміни про нарахування компенсації за виконаний ремонт власниками нерухомого майна власним коштом. На засіданні Комісії прийнято рішення перерахувати раніше складені чек-листи, у яких сума компенсації становила більше 200 тис. грн. Для цього буде актуалізовано акт обстеження пошкодженого майна та складено оновлений чек-лист. Робота триває!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН