Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Щодо херсонського зрадника Дмитра Больбота здійснять спецрозслідування: в чому його звинувачують

Щодо Дмитра Больбота правоохоронці ухвалили проведення спеціального розслідування. Про це можна дізнатись на сайті Офісу Генпрокурора України. Отже, багаторічний херсонський депутат перебуває або за межами України, або на непідконтрольній Україні території.

Отже, слідчий суддя ухвалив рішення про здійснення спеціального досудового розслідування.

У тих самих документах міститься опис вчинених Больботом злочинів, які задокументували правоохоронці. За їхніми даними Больбот у 2022 році, але не пізніше 13.03.2022 (більш точна дата під час досудового розслідування не встановлена), перебуваючи на тимчасово
окупованій території міста Херсон, добровільно погодився діяти під керівництвом та за вказівками окупаційної влади РФ, підтримуючи рішення і дії окупаційної адміністрації держави-агресора, здійснив добровільний збір та передачу матеріальних ресурсів представникам держави-агресора та окупаційній адміністрації держави-агресора за наступних обставин.

Так, у невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше травня — червня 2022 року, на виконання свого злочинного задуму Дмитро Больбот надав свою згоду та за вказівкою призначеного окупаційною владою РФ так званого голови «ВЦА Херсонської області» Володимира Сальдо був призначений першим заступником голови правління «Херсонської обласної спілки споживчих товариств» (м. Херсон, вул. Пилипа Орлика, 30).

Представники окупаційної влади поставили Больботу завдання організувати збір з підприємств роздрібної торгівлі у Херсоні коштів, їх акумуляцію та подальшу передачу так званому голові «ВЦА Херсонської області» Сальдо, а також представникам держави-агресора — Росії.

Так, діючи на виконання свого злочинного задуму щодо забезпечення фінансування представників держави-агресора та окупаційної адміністрації держави-агресора, Больбот у невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше серпня 2022 року, перебуваючи у
Херсоні, на підставі підписаного власноруч листа добровільно передав зібрані ним у вищевказаний спосіб матеріальні ресурси (членські внески) в сумі 800 тисяч гривень представнику окупаційної адміністрації держави-агресора — так званому голові «ВЦА Херсонської області» Володимиру Сальдо.

Крім того Больбот, перебуваючи на вказаній посаді, у період з червня по листопад 2022 року, підтримуючи дії та рішення так званого голови «ВЦА Херсонської області» Сальдо, діючи з метою укріплення окупаційного режиму та придушення опору серед місцевого населення, надавав допомогу державі-агресору, а саме:

  • примушував керівництво «Херсонської обласної спілки споживчих товариств», Дніпровського та Центрального ринку м. Херсона, які не підтримують збройну агресію РФ проти України та не згодні були працювати з окупаційною владою, до звільнення, застосовуючи до зазначеної категорії осіб психологічний тиск та залякування;
  • спонукав керівників юридичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність на території Херсона, до перереєстрації їх товариств за законодавством РФ та подальшого здійснення своєї діяльності за законодавством держави-агресора;
  • підбурював керівників підприємств до співпраці з державою-агресором з метою реалізації сільськогосподарської продукції для постачання на тимчасово окуповані території Донецької, Луганської області та ТОТ АР Крим;
  • переконував працівників «Херсонської обласної спілки споживчих товариств», Дніпровсього та Центрального ринку Херсона щодо необхідності співпраці з представниками окупаційної адміністрації держави-агресора.

Сприяв підтримкі рішень представників РФ щодо введення на тимчасово окупованій території Херсонської області «рубльової зони», в порушення вимог ст. 99 Конституції України, в якій зазначено, що «грошовою одиницею України є гривня», організував збір коштів за оренду приміщень ринків м. Херсона у грошовій одиниці держави агресора — російських рублях.

kavun.city

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН