Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Перед судом постане співробітник “Херсонобленерго” від окупаційної влади: передав загарбникам 12 автівок

«Головний транспортник» окупаційного «херсоноблэнерго» постане перед судом: слідчі поліції завершили досудове розслідування щодо пособника рф
Під час тимчасової окупації Херсона 53-річний місцевий житель добровільно погодився обійняти одну з керівних посад у головному енергетичному підприємстві області. Після призначення зловмисник всіляко сприяв роботі установи «на благо» окупантів. Слідство кваліфікувало протиправні дії фігуранта як пособництво державі-агресору. Наразі досудове розслідування злочину проти основ національної безпеки України завершене та обвинувальний акт скерований на розгляд суду.
Як розповів начальник відділу слідчого управління поліції Херсонщини Олег Мальчевський, поліцейські з’ясували, що в червні минулого року окупаційна влада створила так зване державне унітарне підприємство «херсоноблэнерго», в якому посаду начальника служби транспорту добровільно погодився обійняти 53-річний місцевий житель.
Перебуваючи на «посаді», фігурант всіляко сприяв реалізації завдань та рішень окупаційної адміністрації із забезпечення доставки електроенергії до приміщень, які займали місцеві органи псевдовлади та військовослужбовці рф.
Зокрема, зловмисник здійснював своєчасне та безперебійне забезпечення автотранспортними засобами виробничих структурних підрозділів так званого ДУП «херсоноблэнерго», контролював експлуатацію та ремонт автотранспортних засобів, організовував переміщення транспортних засобів та механізмів між окремими виробничими структурними підрозділами псевдопідприємства, забезпечував вирішення кадрових питань щодо добору водіїв на вакантні посади.
Також за вказівкою фігуранта незадовго до деокупації Херсона на лівобережжя були незаконно вивезені 12 одиниць транспортних засобів, що перебували на балансі легітимного АТ «Херсонобленерго». Крім цього, один із легкових автомобілів підприємства був переданий зловмисником у користування військових рф.
Дії псевдоначальника служби транспорту були кваліфіковані за ст. 111-2 «Пособництво державі-агресору» Кримінального кодексу України.
Під час досудового розслідування слідчі, в тому числі із використанням можливостей аналітиків обласного главку поліції, зібрали достатньо доказів причетності підозрюваного до вчинення злочину проти основ національної безпеки України. Нині обвинувальний акт затверджений Генічеською окружною прокуратурою та скерований на розгляд суду. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Возможно, это изображение текст
Все реакции:

1

Поделились: 2
Нравится

Комментировать
Поделиться
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН