Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Оголошено підозру жителю Каховського району за співпрацю з окупантами: очолив базове агропідприємство

Оперативниками СБУ викрито  місцевого з села Солідарне Каховського району, який зголосився сприяти ворогу.
Чоловік на пропозицію окупантів зголосився обійняти посаду так званого «руководителя» «государственного предприятия опытного хозяйства Асканийское».
У травні минулого року окупанти захопили Державне підприємство «Дослідне господарство Асканійське» Асканійської державної сільськогосподарської дослідницької станції Інститут зрошувального землеробства НА аграрних наук України».
Загарбники перереєстрували українське підприємство за законодавством рф і розпочали його «діяльність» з метою повної його інтеграції до економічної сфери рф.
Новоспечений очільник з перших днів свого «правления» здійснює «керівництво» незаконно створеним підприємством відповідно до законодавства рф. Він передає представникам держави-агресора активи, отримані в ході незаконної діяльності.
Слідчі СБУ обом пособникам ворога повідомили про підозру за ч.1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Викриття зловмисників здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та Скадовської окружної прокуратури.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН