Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ підозру отримали троє освітян за співпрацю з  окупаційною владою 

Служба безпеки підозрює мешканку Херсона у пособництві державі-агресору та колабораційній діяльності у сфері освіти. Зокрема, колишня завідувачка однієї з кафедр Херсонського національного технічного університету пішла на співпрацю з окупаційною владою.
Прихильниця росіян підтримала державу-агресора та погодилась обійняти посаду у захопленій Херсонській державній морській академії. Спочатку вона обійняла посаду так званого «проректора з наукової роботи» та була «головою приймальної комісії». Згодом окупанти призначили її «ректором» навчального закладу
На посаді так званого «в.и.о. ректора «Херсонской государственной морской академии» зловмисниця впроваджувала стандарти освіти рф, здійснювала набір курсантів, науково-педагогічного та технічного персоналу до «навчального закладу».
Встановлено, що зрадниця «похлопотала» про отримання ліцензії для «академії» на здійснення освітньої діяльності, що відповідає стандартам освіти держави-агресора.
Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 1 ст. 111-2 та ч. 3 ст. 111-1 та Кримінального кодексу України.
Ще одна зрадниця – колишня керівниця одного з відділів Держпродспоживслужби у Херсонськй області.
Вона  прийняла пропозицію окупантів та обійняла посаду так званого псевдоректора «Херсонского аграрного университета». Колаборантка впроваджуэ стандарти освіти держави-агресора. «Опікується» підбором викладачів та студентства. Забезпечує видачу дипломів російського зразка. Також організовувала діяльність своїх підлеглих, спрямовану на пришвидшення процесу отримання українцями паспортів рф.
Своїми «повноваженнями» зловмисниця сприяла розміщенню окупантів у приміщенні виборчої дільниці для проведення незаконного референдуму рф. Активно брала участь у публічних заходах, де виправдовувала псевдовладу для створення у херсонців позитивного сприйняття окупантів.
Наразі зрадниця має підозру від СБУ за ч. 2 ст. 111 та ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
Ще один колаборант – мешканець Каховського району.
Він перейшов на бік ворога та очолив ліцей у захопленому окупантами селищі Великому Лепетисі.До війни зрадник працював викладачем. Очоливши навчальнальний заклад, він одразу почав активно впроваджував стандарти держави-агресора.
Колаборант агітував викладачів працювати у «школі». Закликав місцевих мешканців вести дітей до новоствореного російською владою навчального закладу. Задля учбового процесу отримав від злочинної влади російські підручники та реєстрував заклад у так званій податковій службі рф.
Зловмисник від слідчих СБУ отримав підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
СБУ вкотре наголошує на невідворотності покарання за співпрацю з окупантами.
Заходи з викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та Каховської окружної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поделились: 1
Нравится

Комментировать
Поделиться
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН