Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зрадники разом з військовими рф ходять по домівках місцевих жителів та примушують “голосувати”

Станом на другий день так званого “єдиного дня голосування” 9 вересня окупаційна влада на ТОТ Херсонщини заявила про явку людей понад 62%. Насправді на псевдодільницях кількість людей мінімальна, окупанти разом з військовими РФ ходять по домівках та примушують голосувати.

Про це у марафоні “Єдині новини” повідомив перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський.

“Російські окупанти другий день малюють явку, щоб вийти на заплановані цифри 75-80%. Театр абсурду там триває. На самих псевдодільницях кількість людей мінімальна та явка мізерна, там лише колаборанти й усе роблять картинку. Разом з військовими колаборанти ходять по будинках і примушують голосувати. Ми розуміємо, вони будуть казати, що “Єдина Росія” отримує абсолютну більшість голосів. Трошки віддадуть іншим партіям для того, щоб ніби демократія була”, — говорить Юрій Соболевський.

За словами Соболевського, основне завдання для українських громадян  уникнути участі у цьому так званих “виборах”. Він розповів, що люди один одному допомагають, попереджають, коли “мобільні групи” заїжджають до населених пунктів.

Мета псевдовиборів — показати картинку для власного населення, що тимчасово окуповані території вже інтегровані в систему “руського миру” і нібито люди хочуть приєднатися, каже перший заступник голови облради.

“Також — це спроба надати легітимізацію діям Російської Федерації на наших територіях для країн, які готові це прийняти, скажімо так. Тобто, це країни нецивілізованого світу. Вони роблять так, що люди ніби обрали самі органи місцевого самоврядування, які будуть там керувати. Це все здійснюється під керуванням Москви, через кураторів ФСБ та “Єдиної Росії”. На цих виборах балотуються ті, хто зрадив країну і народ. Є і багато росіян. Впевнений, усіх притягнуть до відповідальності”, — говорить Соболевський.

Що відомо про псевдовибори на лівобережжі Херсонщині

Дострокове голосування на так званих “виборах” до фейкового органу — Херсонської обласної думи розпочалося 2 вересня. “Виїзні” комісії “працювали” у так званих “Великолепетиському, Горностаївському, Іванівському, Каланчацькому, Новотроїцькому, Чаплинському, Скадовському районах та Новокаховському міському окрузі”

1 вересня “голосування” проводили за межами окупованої Херсонщини, на так званих екстериторіальних дільницях, які начебто відкрили у 81 регіоні Росії

У третій день псевдовиборів на тимчасово окупованій території Херсонської області так звана “голова виборчої комісії Херсонської області” Захарова заявила про явку 37,66% за результатами двох днів “дострокових виборів”.

Охочих проголосувати у “дострокових виборах” з 5 по 7 вересня у “Олешківському, Верхньорогачицькому, Генічеському, Голопристанському, Каховському та Нижньосірогозькому районах” не багато, тому російські окупанти не тільки організували “додаткове голосування”, а й вдалися до різних методів тиску на людей.

Також на ТОТ Херсонщини, де російські окупанти проводять так звані “вибори” до “Херсонської обласної думи”, зафіксували випадки, коли чоловікам відразу після голосування вручали повістки про мобілізацію.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН