Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ворог вночі здійснив масовану атаку “шахедів” у напрямку Київщини

Знищено 26 з 33 “SHAHED-136/131” – Повітряні Сили ЗСУ.

Вночі 10 вересня 2023 року противник атакував ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” з північного напрямку (Курськ – рф). Зафіксовано пуски 33 “шахедів” у напрямку Київщини.

 В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 26 “Shahed-136/131”.

 

“Падіння уламків у Святошинському, Шевченківському та Подільському районах столиці, – повідомив Віталій  Кличко, міський голова Києва.

Також мер Києва повідомив, що горіли  уламки на проїжджій частині в Соломʼянському районі. У Подільському районі уламки впали на відкриту місцевість. Пожежно-рятувальні служби працюють. Потерпілих та пошкоджених будівель там немає.

Цієї ночі повітряна тривога тривала понад три години

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Унаслідок атаки в одному з районів пошкоджено інфраструктурний об’єкт, жертв і постраждалих немає. Всі екстрені служби працюють на місці події.

Вибуховою хвилею в одному з районів області пошкоджено 8 приватних будинків: вибиті вікна, двері, посічені фасади та покрівлі. Фахівці усувають наслідки.

Крім того, в одній із громад вибуховою хвилею пошкоджено приміщення школи, дитячого садочку та селищної ради. В іншій громаді постраждав навчально-реабілітаційний центр.

Також виникло загоряння лісової підстилки — вогнеборці гасять пожежу. Наразі оперативні служби продовжують роботи з фіксації наслідків нічної атаки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН