Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Глава ПЦУ Епіфаній привітав парафіян церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Херсоні з храмовим святом

Про це повідомила Галина  Лугова, депутатка Херсонської міської ради.
На захід завітав Єпископ Херсонський і Таврійський керуючий Херсонською Єпархією Православної церкви України Nicodemus!
Він зазначив, що зараз час випробувань для нашої спільноти і ми маємо бути об’єднані, для досягнення нашої спільної перемоги! Церква, яка в місті першою перейшла до Православної Церкви України є прикладом для решти церков і це обов’язково відбудеться! Єпископ побажав всім Віри в нашу Перемогу!
“Храмове свято відзначає сьогодні громада храму Різдва Пресвятої Богородиці у Кіндійці в Херсоні. На запрошення настоятеля храму отця Валентина Гороховського мав радість спільної молитви разом з духовенством і парафіянами храму, де очолив відправу Божественної літургії. На початку літа громада ухвалила відповідне рішення і остаточно долучилася до Православної Церкви України. У храмі відбулося перше архієрейське служіння після цієї події.
Храм закладений і збудований на самій межі ХІХ-ХХ століть і є відомим в місті. Він знаходиться поблизу Антонівського мосту. Кожний, хто їде з Херсона в бік лівого берега, або в зворотному напрямку, проїжджає повз цей храм, що стоїть при самій дорозі на підвищенні неподалік від берега Дніпра. Крім проведення регулярних богослужінь, які є вельми багатолюдними, Кіндійська громада храму Різдва Богородиці в Херсоні провадить потужну волонтерську громадську діяльність і є прикладом, достойним всілякого наслідування”, – додав Єпископ Херсонський і Таврійський Никодим.
Привітання зі Святом парафія отримала від Блаженнійшого Єпіфанія з найкращими побажаннями добра, перемоги і непохитної віри в квітуче майбутнє України!
“Я, як староста церкви, безмежно щаслива сьогодні бути в нашій парафіянській родині, в колі рідних односельців і мати можливість молитися разом і відчувати радість нашого свята! Хай наступне Храмове свято збере всю родинну спільноту і ми відсвяткуємо без жодного остраху про вибухи за святковими столами, які обов’язково прикрасимо, накриємо різними стравами і розташуємо навколо нашого храму на свіжому повітрі, під синім, чистим небом, у нашому гостинному, незламному і такому рідному кожному серцю херсонця місті!
Зі святом Всіх! Хай все бажане здійсниться!”, – зазначила Галина Лугова.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН