Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зʼявився перший подкаст про історію заповідника «Асканія-Нова»

В Україні зʼявився перший подкаст про історію заповідника «Асканія-Нова», що розповідає про європейське минуле й українське майбутнє унікального заповідника.

Про це повідомили ШоТам організатори проєкту, яким виступила майстерня аудіоісторій «Вітер».

Що розповідається у подкасті?

«Асканія знову» — документальний подкаст про історію заповідника «Асканія-Нова». У центрі уваги — доля засновника «Асканії-Нова» Фрідріха Фальц-Фейна, репресії працівників заповідника у 1930-х, окупація Асканії під час Другої світової війни.

Ведуча і сценаристка Юлія Білоус разом із героями подкасту розповідає про відновлення заповідника в часи незалежної України. Окремий епізод присвячено викликам і загрозам, які стоять перед «Асканією-Нова» зараз, під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Чому це важливо?

«Асканія-Нова» перебуває в окупації з першого дня повномасштабного вторгнення, але заповідник ще рік працював в автономному режимі під українським прапором. У ХХ столітті Асканія пережила дві світових війни, радянські репресії й забуття — зараз заповідник знову під загрозою і вкотре через росію. Ми хочемо, щоб про історію «Асканії-Нова» знали більше, тож цей проєкт заповнює прогалини й дозволяє поміркувати, як повторюються злочини і як можна цьому запобігти, — коментує авторка проєкту Юлія Білоус.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН