Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прокуратура оголосила підозру місцевим жителям за роботу в окупаційному «міністерстві» природних ресурсів та екології Херсонщини

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури двом мешканцям АР Крим та м. Херсона заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, перший підозрюваний з 2014 року у тимчасово окупованому Криму активно почав співпрацювати з ворогом і побудував кар’єру «голови Фонду майна республіки». Після повномасштабного вторгнення рф на територію України він приїхав на Херсонщину та став так званим «в.о. міністра природних ресурсів та екології області».
На нього покладались обов’язки щодо забезпечення функціонування псевдооргану, він займався добором працівників та виплатами їм заробітної плати у російських рублях.
Другий підозрюваний став його «першим заступником», а згодом і сам очолив окупаційне  «міністерство».
Окрім організаційно-розпорядчих та адміністративно – господарських функцій він брав участь у публічних заходах під час яких хвалився роботою пропагандистським медіаресурсам. Організовував діяльність захоплених заповідників на тимчасово окупованій території Херсонської області за законодавством рф.
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області. Оперативний супровід – УСБ України у Херсонській та Вінницькій областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН