Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині поліцейські вчать дітей правилам особистої безпеки

Працівники ювенальної превенції поліції Херсонщини продовжують спілкуватися з дітками на тему особистої безпеки, нагадують правила поводження під час виявлення вибухонебезпечних предметів, повітряної тривоги та обстрілах.
Роботу з дітками щодо правил, які рятують життя, ювенали проводять у різних форматах. Це онлайн-уроки з учнями, а також бесіди з малечею на дитячих майданчиках, у парках, де дозволяє безпекова ситуація.
Дітям нагадують правила мінної безпеки, як діяти при сигналі «Повітряна тривога» та обстрілах, під час спілкування з незнайомими людьми та якщо дитина загубилась.
Поліцейські проговорюють з дітьми кожен крок безпечної поведінки, щоб хлопчики та дівчата засвоїла алгоритм дій у різних обставинах. Тим, хто мешкає в обстрілюваних районах та де велися активні бойові дії, поліцейські закликають не піднімати з землі ніякі предмети, не гратися у місцях з високою травою, звертати увагу на попереджувальні знаки, не розповідати незнайомим людям інформацію про себе, батьків, різні об’єкти, розташовані у населеному пункті.
Через те, що правобережна частина області постійно перебуває під обстрілами російських військ, ювенали нагадують дітям основні правила поведінки під час обстрілів: не підходити до вікон, пам’ятати про правило «двох стін», лягати на підлогу подалі від вікон та дзеркал, а на вулиці, якщо поблизу немає укриття, лягти на землю та закрити голову руками. Також ювенали показують та разом з дітьми роблять прості вправи для самозаспокоєння.
Головна мета такої роботи – засвоєння дітьми плану, як діяти у різних ситуаціях, щоб вберегти своє життя та здоров’я.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН