Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція зафіксувала 20 воєнних злочинів російської армії проти мирного населення правобережжя Херсонщини

 російська армія не припиняє інтенсивно обстрілювати правобережжя Херсонської області, зокрема, населені пункти Бериславського та Херсонського районів. Окупанти відкривають вогонь з різних видів озброєння: мінометів, артилерії, РСЗВ, БпЛА та авіації. Під атакою ворога опинилися прибережні села. Зафіксовано ураження в об’єкти цивільної інфраструктури, є загиблі та поранені, у тому числі дитина.
Під авіаційними ударами противника перебували Львове, Одрадокам’янка та Ольгівка, керовані бомби влучали по будинках та городах місцевих жителів. Внаслідок потужних вибухів в Одрадокам’янці загинув 43-річний місцевий житель, поранені двоє чоловіків віком 57 та 42 роки, пошкоджено 5 житлових будинків. В Ольгівці російські бомби зруйнували 5 домоволодінь.
Росіяни з артилерії обстріляли Бургунку, снарядами значно пошкоджена будівля сільської ради, там вибиті вікна та пробита покрівля.
Під артилерійським вогнем перебувала і Білозерка, там російський снаряд вбив 36-річного чоловіка, його 36-річна дружина та 9-річна донька госпіталізовані з пораненнями, також поранення отримали 29-річна жінка та 37-річний чоловік. Зафіксовано пошкодження 3-х будинків та 3-х автомобілів. Напередодні під час обстрілу селища було поранено 69-річного місцевого жителя, пошкоджена будівля дитячого садка.
Обласний центр окупаційні війська атакували з реактивних систем залпового вогню та артилерії, зафіксовано «прильоти» у центральній частині міста, Корабельному та Дніпровському районах. Ворожі снаряди пошкодили багатоквартирні та приватні будинки. У прибережній зоні мікрорайону «Корабел» під час артилерійського обстрілу отримав поранення 77-річний чоловік.
На місцях обстрілів слідчо-оперативні групи поліції збирали речові докази та документували наслідки ворожих атак з боку окупаційних військ рф.
За минулі дві доби поліція відреагувала на 468 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 20 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН