Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Грошова допомога ВПО: міжнародна гуманітарна організація відкрила реєстрацію на виплати переселенцям

Міжнародна гуманітарна організація Action Against Hunger (ACF) відкрила попередню реєстрацію на  отримання грощової доплмоги. Отримати грошову допомогу від міжнародної гуманітарної організації, бореться із голодом та його причинами, зможуть усі громадяни зі статусом ВПО, які прибули до Чернівців із зон бойових дій протягом останніх 30 днів.

Щоб стати учасником цієї програми, потрібно подати заявку на реєстрацію у програмі екстреної грошової допомоги. Необхідно заповнити та відправити спеціальну форму за цим посиланням.

У формі реєстрації необхідно зазначити такі дані:

  • Прізвище та ім’я;
  • Дата народження;
  • Контактний номер телефону;
  • Місце тимчасової реєстрації;
  • Дата переїзду, яка вказана у довідці переселенця;
  • Область, з якої ви приїхали.

Важливо: заповнення попередньої заявки ще не є реєстрацією у програмі. Усі заяви будуть опрацьовані та ретельно вивчені та у разі успішного схвалення, працівники організації з вами зв’яжуться особисто та запросять на реєстрацію.

Це не перша кампанія від Action Against Hunger в Україні. Організація вже запускала програми з надання екстреної фінансової допомоги нужденним українцям. Вимушені переселенці мали право на отримання 2200 гривень, які виплачували упродовж трьох місяців.

Допомога ВПО: хто може отримати

Допомога призначається внутрішньо переміщеним особам:

  • які перемістилися з прифронтових територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією;
  • у яких житло зруйноване або непридатне для проживання та інформація про яке внесена до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації проти України, або щодо якого подано документальне підтвердження органом місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення житлового приміщення внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації;
  • дитині, яка народилася у внутрішньо переміщеної особи, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

З 1 серпня 2023 року допомога призначається на шість місяців внутрішньо переміщеній особі, яка вперше звернулася за призначенням допомоги, та виплачується щомісяця внутрішньо переміщеній особі або уповноваженій особі на внутрішньо переміщену особу у випадку недієздатності отримувача або дитин

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН