Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Уряд визначив механізм надання одноразової грошової допомоги постраждалому населенню Херсонської області внаслідок підриву росіянами греблі Каховської ГЕС за втрачений врожай овочів

“Розмір допомоги становить 3318 гривень за втрачений врожай овочів на 0,01 гектара земельної ділянки. При цьому допомога надається на площу не більше 0,3 гектара у Херсонській області. Отримувачами допомоги є населення — фізичні особи, які мають у власності земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, та/або земельну ділянку для індивідуального садівництва”, – повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

 

Право власності на земельну ділянку має підтверджуватись витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або державним актом на право приватної власності на землю.

 

Алгоритм дій

 

До 1 вересня 2023 р. отримувач подає у паперовій або електронній формі до комісії (її створюють органи місцевого самоврядування) заяву за формою згідно з додатком 1 та копію документа, що підтверджує право власності на земельну ділянку.

 

Комісія протягом 10 робочих днів розглядає зазначені заяви в порядку черговості їх отримання та здійснює обстеження земельних ділянок, на яких втрачений врожай овочів, та складає відповідний акт за формою, встановленою комісією.

“Комісія на підставі актів обстежень земельних ділянок, на яких втрачений врожай овочів, визначає суму допомоги кожному отримувачу та складає перелік за формою згідно з додатком 2 та подає його обласній військовій адміністрації. Обласна військова адміністрація на підставі отриманого переліку ухвалює до 1 жовтня 2023 р. рішення про нарахування допомоги та надсилає його структурним підрозділам, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку для спрямування допомоги отримувачам на їх банківські рахунки”, – додав у дописі Юрій Соболевський.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН