Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міністр освіти і науки України допоміг Херсонщині подолати проблему фінансування зарплатні освітянам

Про це розповів народний депутат Серій Козир:

-Під час робочої наради з питаннь освіти ВПО та учнів з деокупованих територій МФО «ВПО України» з Міністром освіти і науки України Оксен Лісовий, в черговий раз порушив питання щодо виплати заробітних плат вчителям закладів середньої освіти Херсонщини, які вже декілька місяців їх не отримують.
Це сталося через внесення некоректних даних здобувачів освіти до програмно-апаратного комплексу «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» (ПАК «АІКОМ»), а також значне зростання учнівського контингенту — до 66,5 тисячі дітей. За інформацію Херсонської ОВА, після деокупації області 10 закладів освіти відновили освітній процес, також до навчання повернулися діти, які перебували на окупованій території й не мали можливості дистанційно навчатися.
Зараз дефіцит коштів для виплати заборгованості по заробітним платам та подальшого їх нарахування становить 60,6 млн грн.
Вирішення цієї проблеми вже є – Міністерством освіти і науки України розроблено проєкт Постанови КМУ «Про розподіл резерву освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», за яким планується виділити 78,5 млн грн всім закладам освіти, які відновили навчальний процес після деокупації. Зокрема, в Херсонській області це такі громади:
Станіславська – 9,4 млн грн,
Борозенська – 4,4 млн грн,
Милівська – 3,1 млн грн,
Бериславська – 3,1 млн грн,
Дар‘ївська – 5,2 млн грн,
Тягинська – 1,2 млн грн.

Виділення цих коштів вже погоджено з Міністерством фінансів України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН