Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пішла з життя почесна громадянка Каховки Надія Сергеєва

24 травня 2023 року, на 75–му році життя відійшла у вічність відома далеко за межами нашого міста, нашої країни чудова жінка, талановита людина, почесна громадянка Каховки, Заслужений працівник культури України, керівник народного ансамблю танцю «Надія» Міського Палацу культури «Меліоратор» НАДІЯ ІВАНІВНА СЕРГЕЄВА (24.11.1948 – 24.05.2023)

Надія Іванівна більше 30 років була керівником народного ансамблю танцю «Надія» міського Палацу культури «Меліоратор» відділу культури і туризму Каховської міської ради. У 1996 році за вагомий особистий внесок у примноження національних духовних надбань, високий професіоналізм та збереження і розвиток духовних надбань Херсонщини Сергеєвій Н.І. було присвоєно звання Заслужений працівник культури України. Танцювальні колективи Сергеєвої Н.І., “Надія” та “Радість”, є одними з кращих колективів у Херсонській області. За її активним творчим сприянням у місті проводились Всеукраїнські фестивалі, конкурси авторських хореографічних творів та хореографічних колективів. Надія Іванівна була режисером-постановником масштабних іміджевих культурно-мистецьких заходів міста. Народний ансамбль танцю “Надія” під керівництвом Н.І.Сергеєвої був постійним учасником фестивалів національних культур, мистецьких фестивалів та міжнародних форумів в різних країнах світу.
Надію Іванівну – як фахівця і режисера-постановника добре знають не тільки в місті Каховка, Херсонській області, а й далеко за межами України. Креативність, невичерпна енергія, любов до України – ці риси характеру відобразилися в її творчості.

Вона була вчителем, наставником, другом, навіть матір’ю для сотен своїх випускників. Декілька поколінь танцюристів випустила в світ Надія Іванівна і вони розлетілися по всьому світу як пташенята зі свого гнізда. Багато з них стали видатними хореографами-педагогами не тількі в Украіні. Багато душ осиротіло сьогодні, втративши НАДІЮ.

Каховська міська територіальна громада нова сторінка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН