Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Кропивницькому пройшли Всеукраїнські змагання з легкої атлетики Спеціальної Олімпіади України

80 учасників із 10 областей України зібрали Всеукраїнські змагання з легкої атлетики Спеціальної Олімпіади України серед здобувачів освіти. Вони пройшли 20–21 травня у Кропивницькому.

Захід організований Спеціальною Олімпіадою України за підтримки Освітнього фонду Проєктного інституту менеджменту (PMIEF), Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України і Благодійного фонду Катерини Білоруської.

Мета змагань – фізкультурно-спортивна абілітація осіб з відхиленнями у розумовому розвитку, вдосконалення їхньої спортивної майстерності, соціальної та психологічної адаптації, виявлення підготовлених спортсменів для комплектування збірної команди Спеціальної Олімпіади України.

“Приємно, що нам вдалось залучити таку велику кількість спортсменів із різних областей України. Легка атлетика, як ми знаємо, об’єднує природні і життєво важливі вправи, які залучають в роботу практично всі м’язи тіла, посилюється діяльність серцево-судинної, дихальної та інших систем і органів. Саме «королева спорту» має важливе оздоровче і профілактичне значення для наших спортсменів”, – зазначив Андрій Підварко.

Захід викликав великий інтерес серед батьків, діти яких не задіяні у програмах СОУ.

“Ми з сином нещодавно долучились до Спеціальної Олімпіади України. Денис займається настільним тенісом і спортивною гімнастикою. Може й легка атлетика зацікавить, – зазначає мама Ольга. – Подивитися на змагання і познайомитись з діяльністю СОУ запросила й інших батьків, у яких особливі діти. Переконана, що вони також приєднаються до нашого руху, адже вже бачу, наскільки цікаво їхнім дітям. Та й вони самі помітили, як спорт допомагає Денису. Він став впевненішим, хоче бути більш самостійним”.

Під час змагань був проведений навчально-освітній семінар для тренерів з легкої атлетики, зокрема мова йшла про тенденції розвитку програм Спеціальної Олімпіади в Європі, перспективи легкої атлетики СОУ, правила з легкої атлетики Спеціальної Олімпіади, дивізіонування.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН