Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Українська “зелена” енергетична компанія приєднується до Глобального договору ООН

У травні 2023 року перша українська компанія в галузі сонячної енергетики приєдналася до Глобального договору ООН – найбільшої у світі спільноти відповідальних бізнесів. Мета – дотримуватись Цілей сталого розвитку в ході післявоєнної відбудови України та привнести найкращі практики у сфери прав людини, захисту довкілля та боротьби з корупцією.

Глобальний договір ООН в Україні – це офіційний представник в Україні глобальної мережі UN Global Compact (Глобального договору Організації Об’єднаних Націй), яка закликає компанії вибудовувати свою діяльність та стратегію з урахуванням Цілей сталого розвитку та на основі Десяти принципів у галузі прав людини.

Україна приєдналася до Глобального договору ООН у 2013 році. Наразі українська мережа налічує 118 учасників, включаючи Uklon, ЦУМ та Нову пошту.

Нещодавно до Глобального договору ООН приєдналася перша українська компанія в галузі сонячної енергетики – Atmosfera. Раніше компанія стала співзасновником професійної спілки, аби допомагати державі формувати законодавство, яке сприятиме сталому розвитку галузі.

“Бізнеси мають приносити не тільки прибуток, а і суспільну користь. Наша діяльність має зосереджувати зусилля навколо безпечного майбутнього наших дітей, збереженого навколишнього середовища, сталого розвитку всього людства. Саме тому ми вирішили долучитися до Глобального договору ООН і закликаємо колег із сектору зеленої енергетики приєднуватися до цієї ініціативи”, – наголосив засновник та генеральний директор Atmosfera Олексій Бадіка.

Приєднуючись до Глобального договору ООН, компанія обирає серед Цілей сталого розвитку кілька основних, на яких зосереджуватиме свої зусилля.  Команда Глобального договору пропонує новим учасникам інструменти, які допоможуть оцінити рівень корпоративної відповідальності та обрати найбільш вдалі цілі.

Основними напрямами сталого розвитку, якими опікується Atmosfera, є розбудова сталої енергосистеми України за допомогою відновлюваної енергії, формування партнерств заради сталого розвитку, надання якісної професійної освіти, сприяння економічному зростанню та продуктивній зайнятості. Компанія ставить амбітні цілі на найближчі роки – сприяння сталому розвитку міст та громад у контексті післявоєнного відновлення, забезпечення відповідального споживання, а також боротьбу зі зміною клімату та його наслідками.

Бізнеси, які приєднуються до Глобального договору ООН, отримують доступ до освітньої бази, спеціалізованих інструментів оцінки компанії, міжнародних ініціатив та подій, а також репутаційні переваги та покращення фінансових й корпоративних показників. Учасники мережі мають можливість підтримувати діалог та обмінюватись досвідом з міжнародними та українськими компаніями.

“Ми розуміємо, що наше приєднання до ГД ООН – це лише початок великої роботи на шляху до світових стандартів екологічного, соціального та корпоративного управління (ESG). Попереду у команди багато навчання, нові виклики та можливості, які відкриває дане партнерство”, – коментує Олена Суходольська, експерт зі зв’язків із громадськістю Atmosfera.

Перші співробітники компанії вже з травня починають навчання у програмі Climate Ambition Accelerator, мета якої допомогти бізнесам встановлювати науково обґрунтовані цілі у процесі переходу до «чистого нуля» до 2050 року. Концепція «чистого нуля» передбачає видалення з атмосфери усіх викидів, спричинених людською діяльністю.

Команда Глобального договору ООН в Україні запрошує українські підприємства приєднуватися до мережі та об’єднувати зусилля з компаніями з усього світу заради створення кращого майбутнього.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН