Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаїв відвідав Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді

У неділю, 22 січня, до Миколаєва прибула делегація Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні на чолі з Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Під час візиту делегації начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім та представниця Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг✍🏻 підписали Меморандум про взаєморозуміння задля надання підтримки постраждалим від війни та внутрішньо переміщеним особам у Миколаївській області.
☝🏻Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім висловив щиру подяку Управлінню Верховного Комісара ООН у справах біженців за підтримку, яка надається Миколаївській області та зазначив, що підписання Меморандуму є важливим кроком для подальшої взаємодії між сторонами.
«Вдячний нашим міжнародним партнерам за підтримку та готовність до розширення співпраці. Завдяки цьому ми зможемо швидше забезпечити людей, які постраждали внаслідок військової агресії рф, необхідною допомогою», – сказав він.
➡️ Зі свого боку Верховний комісар ООН подякував команді Миколаївської ОВА за допомогу, яку область надавала внутрішньопереміщеним особам, та наголосив на продовжені плідної співпраці.
Зокрема, сторони співпрацюватимуть та координуватимуть зусилля у наданні будівельних матеріалів для ремонту пошкодженого житла, встановленні й облаштуванні модульних будинків, вирішенні потреб постраждалих та внутрішньо переміщених осіб через юридичну й психосоціальну підтримку тощо.
📌Додамо, що при підписанні Меморандуму були присутні заступник начальника Миколаївської ОВА Олександр Трайтлі, директор департаменту соціального захисту населення ОВА Оксана Єльчієва, директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОВА Олександр Корольов та позаштатний радник першого заступника начальника Миколаївської ОВА Дмитро Тарасенко.
Делегацію УВКБ ООН також представляли директор Європейського регіонального бюро УВКБ ООН Паскаль Муро, директор відділу з надзвичайних ситуацій, безпеки та постачання УВКБ ООН Шоко Шімодзава, голова Саб-офісу УВКБ ООН Вінниця Мішель Альфаро, спеціальний помічник Верховного комісара Дастін Окадзакі та радник з питань захисту дітей Володимир Цололо.
Також сторони обговорили надання багатоцільової грошової допомоги для працездатних осіб, що втратили роботу під час воєнного стану та не мають права на отримання різних державних соціальних допомог. Грошова допомога для таких осіб дозволить запобігти негативним тенденціям міграції професійних кадрів з області та зберегти кадровий потенціал спеціальних професій для відбудови Миколаївщини.
▪️Зазначимо, що УВКБ ООН на постійній основі співпрацює з Миколаївською ОВА та допомагає населенню області. Так, Управління забезпечує ВПО гігієнічними наборами та непродовольчими товарами, а домогосподарства, що постраждали внаслідок воєнних дій, будівельними матеріалами (зокрема, Очаківській громаді було надано 10 фур з ремонтними наборами). У місця компактного проживання передає генератори, спальні комплекти, обігрівачі, розкладні ліжка та кухонні набори.

Крім того, УВКБ ООН надає допомогу для облаштування Пунктів незламності та забезпечує виплати багатоцільової грошової допомоги особам, що постраждали через війну.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН