Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міжнародна організація «Блакитний щит» допомагає херсонцям повернути вкрадені картини з художнього музею

Про це повідомили на сторінці Херсонського художнього музею.
Чудовим подарунком до Міжнародного дня музеїв стала зустріч 18 травня у Києві директорки Херсонського художнього музею Аліни Доценко з доктором Майклом Алехандро Делакрусом, провідним науковим співробітником кафедри ЮНЕСКО з охорони культурних цінностей і миру в університеті Ньюкасла, членом скеретаріату Blue Shield International — міжнародної організації «Блакитний щит», яку часто називають культурним еквівалентом Червоного Хреста і яка займається захистом спадщини в усьому світі.
Не дивно, що у сферу інтересів «Блакитного щита» потрапили і наслідки російськоі агресії в Україні, зокрема в Херсоні.
Пан Делакрус і Аліна Доценко вже зустрічалися в розграбованому музеї після деокупацї Херсона 27 листопада 2022 року, і захисник світової культурної спадщини від того дня дуже переймається станом справ у Херсонському художньому музеї.
Добрі стосунки між відповідальними людьми, яким болить цей ганебний злочин, вилились у спільну роботу з пошуку можливості повернення безцінної колекції. Розмовляючи різними мовами, вони розуміли один одного з напівслова. Багато що обговорили, чимало планів намітили.
Тісна співпраця з міжнародною оранізацією із захисту культурної спадщини та небайдужість її фахівців дарують нам надію на те, що вкрадену колекцію вдастья повернути, а всі причетні до цього злочину будуть покарані.
На нашому боці — міжнародне право, Гаазька конвенція про захист культурних цінностей у разі збройних нападів 1954 року і два протоколи до неї (1954/1999).
На зображенні може бути: 2 людини та окуляри
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН