Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Діти з Херсона отримали планшети для навчання (відео)

Доступ до знань є однією з нагальних потреб кожної дитини, що стоїть відразу після побутових питань. Розуміючи це, ГО «Спілка жінок Херсонщини» звернулася з проханням посприяти технічному забезпеченню дітей для навчання та зв’язку з навколишнім світом. На заклик відгукнулася команда Ротарі Клубу Ужгород, яка закупила та передала планшети для дітей з Херсону.

Діти шкільного віку, які залишаються в місті, продовжують жити під постійними обстрілами. Вражає, що навіть така ситуація не просто не відбила в них бажання вчитися, а розпалила жагу до знать та розвитку.

Команда Ротарі Клубу Ужгород передали для діток з малозабезпечених сімей, які мешкають зараз в Херсоні, планшети для навчання. Гаджети отримали 5 школярів.

– І ці п’ять планшетів – не просто гаджети, а символ того, що хтось хвилюється про майбутнє наших дітей та бажає їм успіху. В таких справах ми маємо бути разом, як ніколи, – підкреслює Ірина Ніколаєва, Голова ГО «СЖХ».

Реалізація цієї ініціативи стала можливою завдяки співпраці представників  ГО «СЖХ», Ротарі Клубу Ужгород, Закарпатського представництва «Спілки Жінок України», Міждержавного Комітету Україна-Угорщина, Ротарійців Угорщини та Угорського Клубу «Rotary Klub Danubia Csólyospálos»

– Приємно бачити, що завдяки надійним партнерам твоя допомога доходить до адресата, в цьому випадку – діточок, які перебувають під щоденними обстрілами в Херсоні! Дякуємо за надійність, віддачу та щоденну працю, турботу заради херсонців, – відзначає Роберт Рояк, Голова Міждержавного Комітету Rotary International ICC Ukraine-Hungary.

Громадські активісти та благодійники об’єднали зусилля, щоб зменшити негативні наслідки війни на освіту дітей, забезпечити доступ до ресурсів. Додаткові зусилля також потрібні для подолання нерівності та недосконалості в освітній системі, що можуть сильніше проявлятися під час війни.

Діти, які живуть у зоні військових дій, змушені справлятися з небезпекою та нестабільністю, з психологічним та емоційним навантаженням. Необхідно забезпечити психологічну допомогу і підтримку для них, щоб допомогти краще адаптуватися, зберегти ментальну та емоційну стабільність. Попереду багато роботи, підкреслюють херсонські волонтери. Тому підтримка цього напрямку від бізнесу, фондів та організацій дуже важлива сьогодні, щоб охопити турботою якомога більшу кількість дітей!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН