Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ДБР викрило в Одесі правоохоронців, які заробляли на закритті кримінальних проваджень

Працівники ДБР викрили групу правоохоронців, які вимагали гроші у фігурантів кримінальних проваджень за не притягнення їх до кримінальної відповідальності.
Одна зі схем полягала у проведені замовних експертиз, до якої був залучений заступник директора Одеського науково дослідного інституту судових експертиз.
На «гарячому» була викрита оборудка з вимаганням хабаря у директора приватного підприємства. Його підозрювали у розкраданні бюджетних коштів під час будівництва школи. За 70 тисяч доларів США зловмисники обіцяли йому зробити будівельно-технічну експертизу, результати якої стануть підставою закриття кримінального провадження відносно нього.
Працівники ДБР затримали заступника директора Одеського науково дослідного інституту судових експертиз – під час передачі обумовленої суми.
Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України) та обрання запобіжного заходу.
Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.
Слідчі дії тривають. Проводяться обшуки за місцями роботи та адресами проживання фігурантів. Встановлюється повне коло осіб, причетних до оборудки.
Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН