Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

єВідновлення: стартувала програма державної допомоги на відновлення пошкодженого житла

Громадяни, житло яких отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії рф і яке ще не було відремонтоване, зможуть скористатися послугою єВідновлення для отримання державної допомоги на відновлення свого житла. Мова йде про заміну вікон, дверей, ремонт покрівлі тощо.

21 квітня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою запустив програму єВідновлення.

Вона передбачає надання державної грошової допомоги на здійснення поточного (дрібного, некапітального) ремонту житла, пошкодженого внаслідок повномасштабного вторгнення рф.

Мета цієї програми – дати можливість громадянам, житло яких постраждало, зробити ремонт і забезпечити собі гідні умови проживання. Це перший крок держави для відновлення пошкодженого та знищеного житла в Україні. Наразі також розробляється інструмент для проведення капітального ремонту житла.

Важливо, допомогу на поточний ремонт можуть отримати всі громадяни України, які є власниками або співвласниками приватних будинків, квартир, житлових приміщень, які були пошкоджені через бойові дії.

Першочергово цією послугою зможуть скористатися:

учасники бойових дій;
особи з інвалідністю внаслідок війни;
ветерани війни; особи, призвані на військову службу за призовом під час мобілізації;
члени сімей загиблих військових;
багатодітні сім’ї;
особи з інвалідністю I та II груп;
батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу;
опікуни/піклувальники;
прийомні батьки та патронатні вихователі;
діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування.

Як подати заявку?

Спочатку необхідно подати інформаційне повідомлення про зруйноване майно через Дію. Це потрібно зробити, якщо таке повідомлення ще не подане. Повторно подавати інформацію не потрібно.

Офлайн або онлайн створити банківську картку єВідновлення в одному з банків-партнерів або у застосунку Дія.

Наразі до єВідновлення підключені такі банки: Ощадбанк, Монобанк, ПриватБанк, Сенс Банк, А-Банк, ПУМБ. Список банків-партнерів поповнюватиметься в міру їх підключення до єВідновлення.
Подати заяву на компенсацію через Дію.
Допустити комісію місцевої ради до обстеження майна та надати їй підтверджуючі документи.
Увага! Комісія визначатиме суму допомоги згідно з чек-листом, затвердженим Урядом, та спирається на дані Світового банку. Чек-ліст, як і сам порядок компенсації, доступний за посиланням.

Програма єВідновлення розроблена Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерством цифрової трансформації у співпраці з USAID / UK aid проєктом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS» та Світовим банком. Уся інформація про програму публікуватиметься на сайті послуги та ресурсах Міністерства відновлення.

Також додаткову інформацію можна отримати через урядову «гарячу лінію» 1545 (кнопка 2) або до служби підтримки Дії.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН