Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи зможуть у Херсоні позбавляти звання “Почесний громадянин”?

Начальник Херсонської міської війської адміністрації Роман Мрочко видав  2 травня розпорядження  №190р  “Про створення комісії із попереднього розгляду подань про присвоєння та позбавлення звання “Почесний громадянин Херсонської міської територіальної громади” , згідно якого створено комісію в Херсоні, яка займатиметься цим питанням.

У Херсоні це питання активно обговорюється містянами.

Володимир Молчанов, політоголог:

Завжди уникав обговорення теми почесних громадян, бо вважав розкрадання бюджету і його неефективне наповнення серйознішим практичним викликом, а колоніальну топоніміку і колоніальну свідомість серйознішим гуманітарним викликом. Тобто саму категорію “почесних” простіше скасувати, разом із несуттєвими в цілому пільгами. Ну немає практичних наслідків від того, що колишні херсонці латиніна з москви чи бронштейн з Тельавіва гавкатимуть на Україну. Кому цей непотріб цікавий, якщо навмисно увагу не привертати?
Та якщо не скасовувати, то ліпше дочекатись завершення воєнного стану і відновлення представницького самоврядування. Щоб як фільтрацію попередніх, так і визначення нових почесних громадян, робили обранці херсонців, а не мимохідь призначені варяги.

 

Євгенія Вірліч, журналістка:

Я теж абсолютно проти. Але і комісія має бути притомною. Почесних будуть оцінювати Лугова, яка проштовхувала Гривняк, пан Задніпряний, який партія регіонів головного позку, протеже опоблоку Антон Бєлєнький? Клаааааааааааас. Комісія мрії.

Ібрагім Сулеймановч, громадський діяч:

Так, але треба буде переробити Статут міста і збирати Сесію. Хоча, навіть з порушеннями, треба позбавляти.

Лідія Григор’єва, журналістка:

Вважаю на часі розпорядження “Про створення комісії із попереднього розгляду подань про присвоєння та позбавлення звання “Почесний громадянин Херсонської міської територіальної громади” начальника Херсонської МВА , яка повинна проаналізувати імена почесних громадян, і виробити правила надання цього звання в нових реаліях сучасної України!
Чому?
На часі з почесних громадян міста Херсона виключити тих, хто ненавидить Україну!
По-перше, звання “Почесний громадянин міста Херсона” засновано рішенням Херсонської міської ради депутатів трудящих від 31 жовтня 1967 року № 48. за підходами і системою совка.
По-друге, в почесних не лише відверті зрадники, приклад, ромаскевич, а й агітатори рф, що закликають нас – знищувати, приклад, латиніна.
По-третє, згідно оновленого положення в 2013 році, ми, херсонці, робимо щомісячні виплати не менше мінімальної пенсії цій категорії громадян, а також у них суттєві пільги на комуналку. Я проти тих, хто сидячи в Ізраїлі, відверто агітує за країну-терориста.
По-четверте, чому той, чий пам’ятник вкрадено – повинен бути серед почесних, приклад, маргелов.
Список почесних громадян Херсона за посиланням.
Розпорядження за посиланням:
Розпорядження Р. Мрочко №190р  від 2 травня
Скрін документа . Розпорядження Р. Мрочко №190р від 2 травня
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН