Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі платники спрямували до пенсійного та соціальних фондів більше трьох мільярдів гривень

За чотири місяці запорізькі платники податків направили до пенсійного та соціальних фондів 3 мільярди 227 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, у квітні запоріжці забезпечили на соціальні видатки майже 843 мільйони гривень.

Нагадаємо, 22 травня – останній день сплати єдиного внеску, нарахованого за квітень 2023 року роботодавцями за найманих працівників, а для гірничих підприємств гранична дата припадає на 29 травня.

Також зазначимо, що платники податків можуть взяти добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Для цього слід подати до податкової служби наступні документи:

– заяву за формою згідно з додатком 3 до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

– копію трудової книжки (за наявності);

– виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК-5);

– копію документа, що посвідчує особу.

Члени особистого селянського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (одночасно на пенсійне, на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності), надають також документ, що підтверджує їх членство у такому господарстві.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН