Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Повернення фламінго до тузлівських лиманів: Символ відродження та надії

У момент, коли Україна вступає у 425-й день героїчного опору проти російської військової агресії, ми стали свідками ще одного чуда природи. Метафоричні “фенікси”, що розмахують своїми червоно-чорними крилами, повертаються до наших країв після кількох місяців відсутності. Ці неймовірні птахи, відомі як фламінго, знову завітали до Національного природного парку “Тузлівські лимани”.

Олександр Котляренко, природоохоронник нацпарку, першим помітив їх повернення.

“Природоохоронник нашого нацпарку, Котляренко Олександр, сьогодні їх першим побачив і будучи неймовірно враженим ними, довго спостерігав за ними, нарахувавши більше 35 таких яскравих птахів. І полетіли вони від нашого нацпарку вздовж узбережжя в напрям дельти Дунаю.” – прокоментував подію Іван Русєв, керівник науково-дослідного відділу національного природного парку «Тузлівські лимани»

Ці птахи відомі своєю груповою поведінкою, вони ніколи не перебувають у самотності, а предпочитають жити великими зграями. Їх рухливий верхній дзьоб є унікальною особливістю, яка відрізняє їх від інших видів птахів. Їхній відтінок яскраво-рожевого кольору, що виникає через споживання рослин та тварин, багатих на каротин, є іншою відмінною рисою.

У цей період випробувань, фламінго, як символ відродження та мужності, надає надії нашому народу. Усі птахи, що мандрують по Азово-Чорноморському маршруту, ніби відправляють свої позитивні вібрації для подолання ворога. Сьогодні, як ніколи, ці витончені птахи, разом з іншими створіннями природи, надають потужну підтримку українцям у боротьбі проти агресора.

“Ми, разом із відважною українською армією, робимо все можливе, щоб захистити нашу землю від зрадливих варварів – від російської імперії зла. Ми визнаємо важливість природи в цій боротьбі, адже вона надає нам надію та відновлює наш дух. У ці часи випробувань, ми щиро віримо, що кожна форма життя, включаючи наших прекрасних фламінго, внесе свій вклад у нашу спільну перемогу.” – підкреслив Іван Русєв.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН