Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Програмісти з Одеси розробили застосунок, який допоможе ППО збивати російські ракети та БПЛА

Одеська група програмістів “Технарі” розробила застосунок “єППО”, завдяки якому українці зможуть повідомляти про побачені російські ракети, БПЛА чи вибух. Про це повідомив один з розробників Геннадій Сульдін.

“Після встановлення додатка «єППО» на свій смартфон, кожен громадянин України, побачивши повітряну ціль, зможе натиснути на велику червону кнопку на екрані телефону і через кілька секунд на монітор командирів бригад, дивізіонів і батарей ППО з’являться відмітки виявлення безпілотників і крилатих ракет у нашому ближньому та далекому тилу. Черговий офіцер командного пункту ППО на підставі інформації і від РЛЗ ЗСУ, і від наземних спостерігачів видасть швидку і точну вказівку зенітникам. І російська ракета буде збита”, — зазначив Геннадій Сульдін.

Програмісти з Одеси розробили застосунок, який допоможе ППО збивати російські ракети та БПЛА

Також з його словами, додаток отримав схвалення від командирів з’єднань ППО ПВК “Південь”, командувача ВМСУ віцеадмірала Олексія Неїжпапи та командувача ОУВК “Олександрія” генерал-майора Ковальчука. У майбутньому додаток «єППО» планується інтегрувати до «Дії» та забезпечити йому надійний захист даних.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН