Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція відкрила 26 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині

росіяни безперервно обстрілювали громади Херсонського та Бериславського районів, цілили по об’єктам критичної інфраструктури та житловому сектору з РСЗВ, артилерії, мінометів, авіації та БПЛА.
Внаслідок атак ворога в будинках та господарських будівлях пошкоджено стіни, покрівлі та вибито вікна, осколками посічено автомобілі та дорожнє полотно.
Військові країни-агресора атакували з дронів місто Берислав, скинувши боєприпаси на об’єкти інфрастуктури. Росіяни завдали авіаудари керованими бомбами по с. Станіслав. Там відбулася серія вибухів, зафіксовано влучання керованими авіаційними бомбами у берегову зону Дніпровського лиману та адміністративні будівлі, вибуховою хвилею пошкоджені житлові будинки місцевих мешканців, поранення отримав 26-річний чоловік. На місцях влучань утворились воронки глибиною понад три метри.
Ворог атакував обласний центр. Під обстрілами були прибережні райони, дачні ділянки, центр Херсона, мікрорайони Корабел, ХБК, Таврійський, Північний, смт Антонівка та смт Комишани.
На місцях ворожих обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, які проводили огляд території, збирали речові докази та документували наслідки атак. За минулу добу поліція відреагувала на 265 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 26 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН