Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція Херсонщини збирає доказову базу про військові злочини на деокупованих територіях

Працівники Поліція Херсонської області з перших днів деокупації прибули у звільнені містечка та села. Першочергове завдання – допомога людям, які вдосталь натерпілися від російських загарбників. Поліцейські проводять подомові обходи, спілкуються з місцевими, дізнаються їх потреби, – повідомляє Ігор Клименко.

Щодня наші працівники супроводжують та доставляють гуманітарну допомогу. Люди, котрі ще нещодавно своєю фермерською продукцією годували Україну, нині залишилися практично без шматка хліба, без електро- та водопостачання. Гектари родючих земель заміновані, тож вибухотехніки без спочинку працюють над розмінуванням.
Паралельно слідчі та криміналісти документують злочини російських окупантів. Це важлива ділянка роботи. І на координаційній нараді я наголосив на важливості співпраці з іншими правоохоронними органами у цьому процесі.

Ми зараз збираємо свідчення людей та формуємо доказову базу. Від початку деокупації на Херсонщині поліція відкрила 164 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів рф.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН