Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В бомбосховищі Одеського національного академічного театру опери та балету провели виставку мистецтва

13 по 20 квітня в бомбосховищі Одеського національного академічного театру опери та балету тривала виставка під назвою “Декорації-арт”. Її відкриття було пов’язано з прем’єрою документальної вистави “Бомбосховище: чи можливо вижити?”. Подію відвідали театральні критики, культурні діячі, посадовці, а також, посли дружніх країн.

“З моменту виникнення театру в Стародавній Греції, література пишеться для постановки на сцені, музика створюється як акомпанемент, а картини та скульптури стають театральними декораціями”- каже куратор заходу Андрій Любов.

Тому виставка мала на меті ознайомити глядача з тим, як арт-об’єкти можуть бути задіяні в оформленні театральних постановок. Відвідувач мав можливість насолодитися  як класичним живописом від народних художників України, так і сучасними інсталяціями, концепція яких відповідає духу часу.  Деякі з робіт вже брали участь як декорації у театральній дії, а деякі будуть задіюватись в наступних виставах. Використання у театрі творів мистецтва надає реалістичності постановочним сценам, просуває творчість українських художників та підвищує вартість арт-об’єктів. Таким чином досягається синергія у результаті поєднання різних видів мистецтв та розширення зацікавленої аудиторії.

Також, організація виставки у бомбосховищі сприяє поліпшенню психологічного стану людей, змушених спускатися в укриття під час повітряних тривог. Вона підкреслює стійкість українського народу перед негараздами та його відданість збереженню та популяризації своєї культурної спадщини. І насамкінець є свідченням сили мистецтва, що здатна підвищувати якість життя у переломні часи.

На виставці були представлені роботи українських художників: В. Локатир, В. Хохленко, С. Боголюбов, С. Коняхін, А. Любов, С. Кружков, Ю. Кисличенко.  С. Кисличенко, Н. Москвічева.

Проєкт здійснюється за підтримки Європейського Союзу в рамках Стипендіальної програми для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства».  Європейський Союз не несе відповідальності за зміст данного проєкту.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН