Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці працюватимуть над реалізацією концепції з виконання Резолюції Ради безпеки ООН

В Одесі підписали Меморандум про співпрацю у межах локалізації у Херсонській області Резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» та Національного плану дій з її виконання.

Процес створення Коаліції тривав в часі, ми проходили навчання, брали участь в аналізі і розробці локального обласного плану дій, над яким спільно працювали декілька місяців, з консультаціями від експертів, представників адміністрацій, соціальних сервісів, представників і представниць сектору безпеки і оборони.
Пропозиції враховані і є розпорядження 138 голови Херсонської обласної військової адміністрації про виконання заходів з реалізації Національного плану дій з виконання Резолюції Ради безпеки ООН 1325 « Жінки. Мир. Безпека» до 2025 року в Херсонській області.
Наступний крок – члени Коаліції 1325 Херсонщина долучатимуться до реалізації частини завдань плану, моніторингу, внесенню змін відповідно нових викликів і потреб в громадах.
В коаліції Зібралась херсонська спільнота практиків, тих, хто продовжує працювати на містах, в створенні комплексної системи надання соціально психологічних, спеціалізованих і інших послуг для жителів міста Херсону і Херсонської області.
Створено Коаліцію 1325 Херсонщина.

Ініціаторами створення Коаліції 1325 Херсонщина стали громадські організації, підтримали і увійшли до складу представники херсонської обласної і міської військових адміністрацій, Департаменту соціального розвитку ХОДА, Управління соціальної політики ХМР, поліціі. До Коаліції увійшли громадські організації: ХОЦ «Успішна жінка», ЦСП «Перспектива», БТ «Центр суспільних програм», ХОО «Сонячні діти Херсонщини, «Громада «ЮА», «Позитивні жінки Херсон», ГЦ «Нова генерація», ВП «Херсонська регіональна ліга соціальних працівників України», ВМГО «Студентська республіка», «Рух сучасних жінок», БО «Інша», БФ «Мистецтво життя». Коаліція – живий організм і ми готові до співпраці з іншими стейкхолдерами, громадськими організаціями, волонтерськими ініціативами, що готові долучатися до роботи з безпековими викликами і організацією в гуманітарній і соціальній сфері.

Джерело – ХОЦ “Успішна жінка”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН