Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Оксана Рукавішнікова привітала зі 100-річчям Херсонський політехнічний коледж

Заступник голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова привітала зі сторічним ювілеєм Херсонський політехнічний коледж Одеського національного політехнічного університету.

За словами керівника Херсонського політехнічного коледжу Олександра Яковенка, цю визначну дату планували відзначити з широким розмахом, але ситуація з коронавірусом внесла корективи. Урочистий захід пройшов у вузькому колі в актовій залі закладу. Однак, він щасливий, що всі його студенти здорові. А до вікового ювілею заклад підготував та випустив книгу «100. Херсонський політехнічний коледж. Історія, спогади, сподівання».
«Шановні викладачі, студенти, працівники коледжу, сьогодні ваше свято! 100 років – це дуже поважний вік для навчального закладу. За роки свого існування Херсонський політехнічний коледж зайняв достойне місце серед професійних навчальних закладів нашої держави. Вам і нам усім є чим пишатися. Тому від депутатів Херсонської обласної ради я вітаю вас зі сторічним ювілеєм. Низький уклін вам за вашу працю, ваші досягнення, ваше терпіння та щоденну кропітку працю. Викладачам закладу бажаю наснаги, натхнення, міцного здоров’я. Студентам – зміцнювати своєю майстерність імідж своєї альма-матер. А коледжу – подальшого розвитку і процвітання», – відзначила Оксана Олександрівна.
За сумлінну працю, професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу навчання та виховання підростаючого покоління та з нагоди відзначення 100-річчя від дня заснування Херсонського політехнічного коледжу Одеського національного політехнічного університету Почесними грамотами Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова відзначила:
Воронову Наталю Володимирівну – завідувачку механічного відділення Херсонського політехнічного коледжу Одеського національного політехнічного університету;
Максимову Олену Євгенівну – викладачку спеціальних дисциплін Херсонського політехнічного коледжу Одеського національного політехнічного університету;
Свириденко Олену Вікторівну – викладачку спеціальних дисциплін Херсонського політехнічного коледжу Одеського національного політехнічного університету;
Сорокіна Олексія Максимовича – викладача спеціальних дисциплін Херсонського політехнічного коледжу Одеського національного політехнічного університету.
Почесною грамотою облради відзначено і науково-педагогічний колектив Херсонського політехнічного коледжу Одеського національного політехнічного університету. Таку ж відзнаку колектив закладу отримав і від Кабінету Міністрів України за вагомий внесок у забезпечення розвитку вітчизняної освіти і науки, підготовку висококваліфікованих фахівців.
Довідка. Херсонський політехнічний коледж Одеського національного політехнічного університету є найбільшим центром підготовки студентської молоді за кваліфікаційним рівнем «Молодший спеціаліст» на півдні України.
Сьогодні у коледжі навчається 1334 студентів: 1173 осіб – за денною формою навчання, 261 осіб – за заочному. Одночасно на підготовчому відділенні охоплено навчанням понад 160 учнів загальноосвітніх шкіл міста та області і 116 студентів, які проходять курси підготовки до вступу до Одеського національного політехнічного університету.
Підготовка фахівців в коледжі здійснюється за 8 спеціальностями. А навчально-виховний та виробничий процес в коледжі забезпечують понад 120 кваліфікованих викладачів. До лекційних занять залучаються вчені Одеського національного політехнічного університету.

За роки існування, в коледжі отримали путівку в життя тисячі молодих фахівців. Серед випускників багато висококваліфікованих інженерів, керівників навчальних закладів, керівників заводів, фахівців з виробництва.

Херсонська обласна рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН