Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині водна поліція запобігла незаконному вилову риби на суму близько 500 тисяч гривень

На Херсонщині водна поліція виявила більше 50 незаконних знарядь лову та запобігла незаконному вилову риби на суму близько 500 тисяч гривень.
На період нерестової заборони працівники сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції постійно патрулюють водойми деокупованих територій Херсонщини з метою протидії браконьєрству. Також проводять рейди по точкам продажу водних живих біоресурсів. На виявлених порушників поліцейські склали адміністративні протоколи.
Крім того, поліцейські проводять профілактичну роботу із запобігання браконьєрству на воді. На озері Біле, що є територією Національного природного парку «Нижньодніпровський», затримали двох громадян, які за допомогою незаконних знарядь лову займалися браконьєрством. У них вилучили човен, 12 сіток загальною довжиною 630 м та рибу: лящ, судак, сазан, карась сріблястий, тарань та інші види водних живих біоресурсів. За попереднім підрахунком сума завданих збитків державі сягає більше 300 тисяч гривень. За вказаним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» ККУ.
Також під час патрулювання річки Інгулець поліцейські дістали з води 39 браконьєрських сіток загальною довжиною 3360 м. Рибу (карась – 150, тарань – 80, щука – 3, судак – 23, сазан – 10, товстолоб – 😎, яка була у сітках, поліцейські повернули до природного середовища, чим попередили завдання збитків державі на суму близько 500 тисяч гривень.
Профілактичні заходи щодо боротьби з браконьєрством, незаконною торгівлею водними ресурсами та іншими порушеннями правил рибальства тривають.
Поліція Херсонської області
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН