Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Влалося ідентифікувати ще 5 викрадених творів з колекції Херсонського художнього музею

Прискіпливе вивчення світлин, на яких мародери 1 квітня задокументували власні злочини під час підписання «папірця» про зберігання викрадених картин, дає свої результати. По зображенням і частинам зображень ідентифіковано ще 5 творів з колекції Херсонського обласного художнього музею ім. О.Шовкуненка:

✅ Василь Чорний. Натюрморт з самоваром. 1980. ДВП, олія.
Картина херсонського художника-аматора впала в око одразу. При збільшенні фото на етикетці можна розгледіти ім’я автора та назву роботи.
✅ Георгій Курнаков. Бузок на вікні. 1965. Полотно, олія.
Це вже третя робота херсонського корифея, ідентифікована серед викрадених. Не дивно що роботи майстра знов «засвітилися», адже в музейній колекції зберігалось майже 2,5 сотні творів Курнакова, їх художній музей отримав за заповітом художника разом з його великою колекцією творів мистецтва, яку він збирав усе своє життя. До речі, 12 квітня був 136-й день народження Георгія Курнакова.
✅ Людмила Петрова. Радість. ХХ ст. Картон, гуаш.
✅ Людмила Петрова. Панно «Давай, милка, постраждаймо». 1977. Папір на картоні, гуаш.
✅ Людмила Петрова. Панно «Модниці». 1978. Папір на картоні, гуаш.
На фото потрапило одразу три роботи народної майстрині декоративного мистецтва Людмили Петрової. Живучи та працюючи в Херсоні, жінка вже у зрілому віці захопилась декоративним розписом, відкрила в собі талант художниці і стала однією з яскравих херсонських «зірочок». Її самобутні твори не впізнати неможливо — навіть за невеличкими фрагментами зображень.

Цікаво, що панно Людмили Петрової «Радість» потрапило на фото навіть двічі — є і сама робота, і її ідентифікаційний номер у списку, який можна побачити у лівому нижньому куті світлини. Тож далі буде. Попереду в нас квест із розшифровування номерів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН