Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбувся благодійний концерт «Два береги – одне серце» (відео)

У Херсоні відбувся благодійний концерт на підтримку тих жителів області, які  знаходяться на лівобережжі. Захід проходив під гаслом «Два береги — одне серце».

Більше року ця частина  регіону під окупацією російських військових.

Родина Чухалових з Олешок. Нині Роман захищає Україну, а Ірина повернулася після звільнення Херсона, де перебувала в окупації, до професійної діяльності. Вона співачка, нині виступає для військовослужбовців. Тож на підтримку своїх земляків з Олешок, які перебувають на лівобережжі Херсонщини, подружжя організувало концерт, який пройшов в рамках проєкту арт-хаб-в-укритті.

 

Ірина Чухалова, організаторка Благодійного концерту«Два береги-одне серце» розповіла: «Нарешті настав той день, коли ми втілюємо свій творчий задум. Як і всі люди в Україні, ми дуже переживаємо за тих, хто зараз залишився в окупації, бо й самі в окупації були і знаємо, як це важко. З власного досвіду знаю, що краще жити десь під обстрілами, аніж знаходитися поряд з окупантом. Наш концерт присвячений Лівобережній Херсонщині, яка, на жаль, сьогодні в окупації і для людей, які дуже чекають на звільнення і дуже чекають наших військових та мирного життя».

Серед учасників концерту творчі особистості, які перебували в окупації в Херсоні, їм знайомі переживання і хвилювання тих, хто зараз на лівому березі. Вони діляться своїм досвідом.

Олексій Пономарьов, композитор, заслужений діяч мистецтв зазначив: «Я б хотів побажати Лівому берегу терпіння та сили витримати все, що відбувається, тому що без віри та надії нічого не буде в нашому житті».

На заході звучали пісні і гурту «Тавро» з Криму, учасники якого воюють в добровольчому батальйоні «Феміда» на Херсонщині.

 

Керівник гурту «Тавро» зі співзвучним позивним розповів: «Наші хлопці воюють на різних напрямках. Зараз усі ми —члени гурту «Тавро» — не припиняючи з 2014 року, йдемо до Криму. Дуже добре співпало, що якраз наша дорога до Криму пролягає саме через Херсонщину. Тому ми хотіли б звернутися не просто до лівого берега своїми піснями, а трохи далі. Я запрошую всіх після звільнення лівого берега Херсонщини на такий самий концерт у свою рідну Євпаторію».

В арт-хабі глядачі слухають і американо-українську співачку, композиторку  Брію Блессінг, яка разом зі своїм чоловіком виступає з 2014 року серед військовослужбовців, які боронять Україну.

 

Брія не вперше в Херсоні. Вона розповіла: «Мені завжди було приємно приїжджати в Херсон. Зараз, звичайно, боляче, тому що росіяни нас розділили. Але ми навіть не маємо сумніві, що Херсон єдиний і знову буде з’єднаний дуже скоро завдяки Богу та завдяки українським військовим. Для нас велика честь просто побути тут, потиснути руки військовим та цивільним і сказати від себе, від імені всіх американців дякую за те, що є Україна. Бо ви зараз показуєте всім нам у світі, як виглядає справжня свобода, справжня незалежність і що це варто того, щоб боротися за цю свободу».

Чоловік співачки, американець Джессі Полі звернувся до жителів Херсонщини, які знаходяться зараз на окупованих територіях: «Ваша хоробрість помножується до всіх наших країн і ви показуєте справжню свободу всім вільним людям. Тримайтеся надією, що ваше звільнення прийде дуже скоро. Всі ми в світі любимо вас і молимося постійно за вашу свободу. Від вас ми набираємося сміливості і хоробрості. Не вірте на жодну секунду, що про вас забули. Знайте, що про вас пам’ятають і за вас моляться кожен день. Ми вас дуже любимо. Слава Україні!».

Благодійний концерт проходив в укритті в Херсонському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша, що після окупації відновив свою роботу, враховуючи безпекову ситуацію.

 

Олексій Могилевський, головний адміністратор Херсонського академічного обласного  музично-драматичного театрі імені Миколи Куліша розповів: «Ми працюємо у бомбосховищі, обладнали сцену, світло звук, тому глядачі задоволені. У нас проходять вистави, концерти, зустрічі з письменниками, ми проводимо дитячі майстер-класи».

Під час окупації чимало обладнання було викрадено загарбниками, яке потрібно для проведення подібних заходів.

Олексій Могилевський прокоментував: «Викрадено у нас було повністю всі комп’ютери та ноутбуки, які потрібні для роботи театру. Якщо і залишились комп’ютери, то повністю без жорстких дисків. Також було повністю пограбовано всі інструменти, які були у театрі, щоб можна було працювати, монтувати тощо».

Серед глядачів ті, хто пройшов окупацію, хто бачив те, як змінювалося рідне місто, де перебували загарбники більше 8 місяців. Дехто вперше за цілий рік відвідує подібні мистецькі заходи. Херсонка Марина Друзякіна поділилася: «Просто друге дихання, дуже цікаво, тому що настільки позитивна енергетика, яка піднімає, окрилює і

З листопада 2022 року Херсон перебуває під обстрілами з лівобережжя, ворог обстрілює місто з різних видів зброї, але незламні городяни, простояли ворогу в окупації, мужньо долають і зараз випробування, підтримуючи тих земляків,  які  залишаються   в окупації на лівобережжі  Херсонщини. Два береги об’єднаються незабаром. Вони вірять.

#ВільніПівдень #МіжнароднийФондВідродження #НаціональнаАгенціяМедіа #УкраїнськийПівдень

Херсонщина. Вільні. Південь.

Автор – команда інформаційного видання “Український Південь”.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН