Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стартувало громадське обговорення проєкту Стратегії розвитку Херсонського державного університету на 2023-2027 роки

5 квітня у Херсонському державному університеті розпочалася серія зустрічей з колективами факультетів, відділів та служб з приводу громадського обговорення проєкту Стратегії розвитку Херсонського державного університету на 2023-2027 роки.

Першою була зустріч з факультетами психології, історії та соціології та культури і мистецтв, яку модерував перший проректор Сергій Омельчук. Він повідомив, що рішенням Конференції трудового колективу була створена робоча група із розробки проєкту Стратегії розвитку Херсонського державного університету на 2023-2027 роки та затверджений її склад. Керівник робочої групи – голова Конференції трудового колективу Юрій Бєляєв, заступник – перший проректор Сергій Омельчук. У грудні 2022 року команда приступила до роботи.

На розгляд засідання вченої ради у березні була винесена концепція проєкту Стратегії, зараз триває доопрацювання документу та його громадське обговорення, за результатами якого робоча група внесе зміни. Сам проєкт пропонується до затвердження на зборах Конференції трудового колективу 20 квітня. Тож до 15 квітня триває збір пропозицій та зауважень.

До зустрічі долучились проректор Максим Вінник, співробітники відділу забезпечення якості освіти, понад 50 представників двох факультетів – декани Микола Левченко та Ірина Шапошникова, керівники кафедр, гаранти освітніх програм, викладачі. У ході дискусії обговорювались як питання формулювання візії та місії університету, цінностей, так і позиції проєкту за розділом «Ключові показники ефективності реалізації Стратегії розвитку Херсонського державного університету на 2023-2027 роки. Зокрема, були надані пропозиції щодо заходів з мотивації та підтримки науково-педагогічних працівників, соціогуманітарної діяльності університету, ролі університету як установи у житті країни, Херсонської області, Херсона тощо.

Всі надані пропозиції зафіксовані та будуть передані на розгляд робочої групи.



Перший проректор подякував учасникам зустрічі за активну позицію, небайдужість та висловив сподівання, що фінальний проєкт Стратегії буде збалансованим та консенсусним документом, бо участь у його створенні бере вся університетська спільнота.

Громадське обговорення триватиме до 12 квітня включно. Долучитись пропонується всім учасникам освітнього процесу, а також стейкхолдерам, членам Наглядової ради університету.

З графіком громадських обговорень можна ознайомитися на офіційному сайті ХДУ.

Пресцентр ХДУ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН