Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мешканці лівобережжя Херсонщини повідомляють про припинення обслуговування українських банківських карток

Про ситуацію на окупованій території розповів Володимир Молчанов у соціальних мережах:

-З окупованого лівого берега надійшли кілька сигналів про припинення обслуговування приватбанківських карток і терміналів.

Ні причин, ні пояснень. А якщо хтось хоча б у коментарях на ФБ піднімає тему, знаходиться чимало опонентів: досить підживлювати економіку ворога. Це правда, в тих умовах, що склалися в окупації (гривня заборонена, готівка вилучається, а за використання українського терміналу чи перерахування з української картки людей хапають, вивозять в Крим і інкримінують “кримінальний злочин” з статтею 193 УК РФ (яка взагалі не про це, але коли ж бо русскіє жили не за принципом “ти віноват уж тєм, что хочєтся мнє кушать”?), відокремлений обіг гривні є незначним, переважно вона конвертується в готівковий рубль у тіньових міняйлів, що ризикують власною свободою.
Думав навіть, що приватівців попросили з ОВА – задля економії обласного і місцевих бюджетів на простоях. Але ні, адміністрація цього не робила. Тобто чи то з міркувань вульгарного монетаризму, чи то через зраду, щоб прискорити “інтєграцію нових тєрріторій в состав россії”, це власне рішення державного Приватбанку.

Стійки українці, що не брали рашистських паспортів, не зверталися по їх “допомогу” та пенсію, не йшли на співпрацю, постраждали. Колаборанти задоволені і зловтішаються.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН