Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Боєць херсонської територіальної оборони збирає кошти на проведення фотовиставки

Боєць херсонської територіальної оборони Антон Балан оголосив збір коштів на благодійну фотовиставку про щирість Херсонців. Деталі про виставку він опублікував у соціальних мережах

-Понад рік у війні на повні груди. Війні на повну, щоб там не мріяв ворог.

255 днів 2022 го року я запам’ятаю по особливому, бо відбув їх у лещатах російського миру.
Того ранку я поклав камеру у наплічник та отримав зброю. Став діючим бійцем Територіальної оборони міста Херсона, змінив об’єктив на приціл.
Був готовий битися за свою землю, й був у Херсоні таким не один. Але план був іншим, й цей план нам звісно не повідомили.
Я переконаний що наше існування було важливим, хоч і не зупинило окупацію.
Прийшовши того ранку, ми зробили те що потрібно.
12 листопада 2022-го року, на другий день після звільнення Херсона, я зрозумів, що маю робити те що потрібно, документувати найважливіше з того що бачу. Море людей, що лишалися, – пишалися, терпіли, допомагали, ховали, плакали, кріпилися й молилися, аби цей день настав швидше.
Аби їх близькі його побачили.
Так народився мій документальний фотопроект “Дні світла”, що розповідає про атмосферу та емоції щойно звільненого Херсона у 271 світлині з двомовними описами.
Побачити їх можна за посиланням під цим постом.
Назва “Дні світла” – бо тижні до та тижні по тому Херсон вкривали щільні, брудні хмари, не пускаючи й промінчика сонця. Лишень в перші дні звільнення небо прояснилося. Люди підхопили цей дарунок у посмішках та ділилися його теплом одне з одним.
Тепер я бажаю, аби інші люди зарядилися щирістю Херсонців. Аби ці світлини приносили розуміння, настрій, віру. Бажаю допомогти нашим захисникам звільняти нашу землю швидше. Документувати нашу перемогу у якості, що гідна шпальти світових видань та підручників.
Ці бажання об’єдналися в благодійній фотовиставці “Дні Світла”, сформованій з 25-ти яскравих світлин перших днів волі Херсону. Її презентація має відбутися в місті Київ, у приміщенні державного підприємства Кримський дім.
Кожен відвідувач зможе, за бажання, переказати кошти онлайн, чи залишити їх у скриньці поряд з фото.
50% залучених коштів буде передано місцевим волонтерським організаціям на потреби військових. Інша частина – у фонд придбання професійної камери Canon Ukraine EOS R6 Mark II для мене, аби зберегти та розповісти більше історій Українців світові. А також на придбання потриманої професійної камери для документування військових дій. Адже я очікую підписання контракту на службу у лавах ЗСУ.
Оскільки це означає неможливість моєї присутності на виставках персонально, їх представлятиме моя довірена особа що пройшла всю окупацію, знаходилась поряд, підтримувала мене та бачила як ці події переживав Херсон зсередини. Моя мама – Svit La.
Та щоб там не планувалося, виставка не може відбутися без надрукованих світлин!
Друкарня, в обличчі Андрій Ляшук, вже знайдена й готова надати якісні послуги. Але сплатити за них для мене задорого 😐
Наразі я отримую мінімальну заробітну плату, чого вистачає лише на відносну подушку безпеки для сім’ї у ці часи. Тож пишу вам, друзі, друзі друзів та знайомці.
💛 Прошу вашої інформаційної та/або фінансової підтримки у створенні виставки про щирість Херсонців “Дні Світла”, для міста Києва, Дніпра, Черкас, Львова та Івано-Франківська, міст в яких ми маємо добрих друзів що погодилися допомогти прийняти її.
Я створив Моно банку з мінімальною необхідною сумою коштів аби втілити виставку про Херсонців у життя.
Загалом: 11 950 грн
Пояснення цієї суми.

Усі кошти, що будуть отримані понад необхідну в організації суму, будуть перераховані на благодійну виставкову Монобанку.

The Guardian of the Future
The Kherson’s Malva
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН