Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина отримала партію гуманітарної допомоги від благодійників SaveUA

Сьогодні багато українських компаній, організацій, закладів не тільки продовжують працювати й тримати економічний фронт, вони стали пунктами незламності для громадян. Робота з підтримки людей, які залишаються на деокупованих територіях, стає більш злагодженою та оперативною. Такого країна не бачила навіть в найкращі часи.

15 лютого ГО «Спілка жінок Херсонщини» отримала гуманітарний вантаж для жителів Херсона та області від Благодійного фонду «SaveUA». З моменту подання заявки на допомогу – до відповіді від фонду минуло всього кілька днів, розповідає Ірина Ніколаєва, голова громадської організації:

– Ми написали листа до фонду «SaveUA» про гострі потреби населення Херсонщини й дуже швидко отримали відповідь. Зателефонувала координатор, яка запропонувала допомогу за тими запитами, які ми збираємо в гуманітарному центрі. Це адресна допомога літнім людям, херсонцям, які не можуть вийти далеко з дому, родинам з дітьми.

Благодійний фонд «SaveUA» передав для херсонців 1200 боксів з наборами харчових продуктів. Консерви, молочні та інші продукти високої якості, дбайливо запаковані.

Сьогодні херсонці знаходяться у складних побутових, економічних та інфраструктурних умовах. Тому пакунки з гуманітарною допомогою розібрали буквально за декілька днів. Спілка жінок Херсонщини разом з партнерами – магазином «Forellis», який став гуманітарним штабом, а також небайдужими підприємцями Олександром та Вікторією Задерей – доставили коробки з продуктами людям, які цього потребують.

Першою чергою допомога роздавалася за базою заявок, які збирають волонтери: мешканцям мікрорайонів Таврійського та Східного, родинам бійців, які стоять на блок-постах Херсонщини, родинам ВПО, в населені пункти області.

Зокрема, 256 коробок були доставлені Наталією Дергач та Валерієм Наточієм жителям району Східний. Ще 464 бокси волонтери Любов Паньків та Лілія Лозенко доставили у селища Садове та Шевченкове та родинам ВПО.

97 боксів передали Ользі Цілинко та Фонду «Центр Софія» для їх підопічних – родин, які виховують діток з інвалідністю. 74 набори адресно доставили літнім людям, а також родинам із віддалених районів міста.

Понад 200 продуктових наборів роздали жителям мікрорайону Таврійський, які особисто приходили до гуманітарного штабу.

– Настав такий час, коли ми підтримуємо один одного за будь-якої можливості. Команди різних організацій розуміють одна одну з півслова. Коли непотрібно пояснювати, чому ти просиш допомогу, адже нині Херсонщина гостро потребує ліків, харчових продуктів. І ми дуже вдячні Благодійному фонду «SaveUA» за розуміння та допомогу, будемо раді співпрацювати і надалі! – відзначає Ірина Ніколаєва.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН