Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеська медикиня розповіла про свій шлях на фронт

— 24 лютого я зустріла в рідній Одессі. Прокинулась від дзвінка бабусі, що запропонувала мені їхати до них на дачу, що була за містом, ніби там безпечно. Я шість днів поспіль обіцяла бабусі, що приїду, а сама готувала їсти хлопцям, котрі стояли на блокпостах і розмірковувала над вступом до лав ЗСУ — розповідає бійчиня 124 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ Шанталь.

— Я вчилась на медика в Одессі. Але не закінчила навчання і пішла за власним бажанням. Та коли почалася повномасштабна війна зрозуміла, що мої навички та знання будуть корисними.

Спочатку Шанталь проходила службу в Одесі, а згодом перевелась до бригади.

У підрозділі бійчиня знайшла свого чоловіка і 14 жовтня минулого року вони побралися. Молода родина за фахом медики. Щодня допомагають хлопцям рятуючи їх, як від простуд так і під час бойових дій.

— Я люблю саме життя в людях. Люблю дивитися, як люди спілкуються між собою, як горить вогник життя в їх очах.

На запитання, як змінилася Шанталь за цей рік, дівчина розповіла, що війна її загартувала, зробила сильнішою морально і фізично.

— Ми сильна нація. Ми боролися за свої права всю нашу історію. Ворогові ніколи не вдавалося перемогти наших людей та їх жагу до свободи та українського. Все буде Україна!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН