Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Слідчі СБУ повідомили про підозру псевдоочільнику селища Каланчак

За матеріалами СБУ підозру у пособництві у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України повідомлено громадянину рф, який перетнув державний кордон України та наразі перебуває на території тимчасово окупованої Каланчацької селищної громади Скадовського району
.
Слідчими встановлено, що росіянин вступив у злочинну змову з представниками держави-агресора і виконує дії, спрямовані на зміну меж територій та державного кордону України.
Він добровільно «очолив» «Військово-цивільну адміністрацію Каланчацького муніципального округу» у незаконного створеному окупантами органі владі.
Пособник ворога, як «голова», наділений правами реалізовувати злочинні рішення політичного керівництва рф та повноваженнями відносно місцевого населення, які супроводжувались примусовими заходами з боку військовослужбовців зс рф.
З метою створення позитивного враження місцевих мешканців від представників незаконної влади, зловмисник здійснював видимість «піклування» – укладав договір із суб’єктами рф про надання «гуманітарної допомоги» на відновлення соціальних об’єктів та нібито оздоровлення дітей громади.
«Здавав» представникам зс рф дані про службових осіб органів державної влади, місцевого самоврядування та патріотично налаштованих мешканців.
У результаті його злочинних дій громадяни потерпали від рук окупантів: обшуки, вилучення майна, катування. Все це робилось, аби «придушити» патріотичні настрої українців та змусити працювати на незаконну владу.
Брав участь у масових заходах, де громоголосо заперечував територіальну цілісність України, закликав наших громадян підтримати декларацію про вступ тимчасово окупованої території Херсонщини до складу рф
.Медичних працівників селищної громади схиляв до співпраці з окупаційною владою та подальшою діяльністю за стандартами російської федерації.
На підставі зібраних доказів Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч.3 ст. 110 Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
СБУ знає про його місце перебування і проводить заходи для притягнення до відповідальності.
Заходи з викриття злочину здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек, сидит и стоит
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН