Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Медики Херсона отримали допомогу від Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ активно допомагає медичним закладам України в умовах воєнного стану. Нещодавно таку подвійну підтримку отримала і одна з херсонських лікарень (ім.Є.Є.Карабелеша).  Це вже вдруге надійшла допомога, – повідомляє інформаційне видання “Український Південь” з посиланням   на  офіційний сайт лікарні.
Прибуття в Херсон такого цінного вантажу стало можливим завдяки тісній співпраці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), Міністерства охорони здоров’я України, Департаменту здоров’я Херсонської області.
Під час візиту перші особи представництв мали змогу поспілкуватися з адміністрацією, лікарями, медсестрами та медперсоналом лікарні. Одні зі свого боку демонстрували спроможність надати всебічну підтримку у сфері охорони здоров’я і конструктивну взаємодію, а другі – херсонські медики, зі словами вдячності за надійне плече підтримки висловлювали побажання щодо співпраці і в подальшому.
КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» – одне з медичних установ, яке безперебійно працювало як під час окупації, так і після визволення обласного центру і не збавляло темпів по наданню вчасної і професійної медичної допомоги місцевому населенню.
Отож, у перші дні деокупації, в умовах відсутності води, світла і тепла, протягнута дружня рука допомоги ЮНІСЕФ у вигляді гуманітарної допомоги була дуже значимою. Спершу були доставлені апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), а згодом – набори для надання медичної допомоги, медикаменти, хірургічні інструменти і багато іншого різноманітного обладнання. Набори призначені для надання екстреної домедичної та медичної допомоги та інших медичних заходів.
Це – частина комплексного пакету медичної допомоги та гігієнічних засобів, що доставляється на території, які стали доступними для допомоги.
– Представники ЮНІСЕФ одними з перших приїхали до нас у перший тиждень деокупації,– розповідає медичний директор лікарні з госпітальної роботи Ганна Гостєва. – Спершу вони вивчали рівень нашої діяльності – в яких умовах працюємо, яку допомогу надаємо, який контингент пацієнтів, які є відділення. Виходячи з цього формувалася допомога. Тож логістика у них розвинена на високому рівні. Ясна річ, ЮНІСЕФ тісно співпрацює з МОЗ України і Департаментом здоров’я Херсонської області – у цих структурах повна і точна інформація про медичні заклади.
Коробки, які ми отримали – зі спеціальним маркуванням. Вміст розрахований на надання медичної допомоги у будь-яких умовах. Коли відкриваєш коробку, то в ній є все, що може знадобитися лікареві, фельдшеру чи медсестрі тут і зараз. Є стерильний інвентар, лотки, ваги, медикаменти першої необхідності. Приємно здивувала продуманість необхідного в умовах з обмеженими умовами цивілізації. Приміром отримали автоклави з горілками, якими можна користуватися навіть в полі. Що важливо, бо дає можливість надавати допомогу пацієнтам з пораненнями.
Є набори для амбулаторної допомоги, які роздали по поліклініках і ФАПах. Принцип дуже зручний: відкриваєш коробку і – стелиш на стіл покриття і викладаєш інструменти, медикаменти. Їх кількість достатня для забезпечення повноцінного дня прийому пацієнтів. Це дуже зручно.
Також є доступним маркування коробок по кольорах, геометричних фігурах, номерах. Спершу незвично, але такі позначки легко запам’ятовуються і вже безпомилково береш в роботу необхідний набір.
Отримана продукція відповідає вимогам доказової медицини та комплексному підходу використання повних наборів (як рекомендує ЮНІСЕФ).
Можливо, і завдяки таким «вливанням» міжнародних організацій система охорони здоров’я в Херсоні і в Україні в цілому витримує всі випробування. І за це їм щира подяка як від медиків, так і пацієнтів як сьогоднішніх, так і завтрашніх.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН