Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З Бериславського району евакують місцевих жителів

Про це написано на сторінці  Save Ukraine / Спасемо Україну:
– Через кілька хвилин 14-річна Ліза відвернеться і заплаче. Вона вперше поглянула на розбиту школу зі входу.
Під завалами – спогади щасливого спортивного минулого: м’ячі, уніформа і обладнання для волейболу. До війни дівчина з командою систематично займалась у залі і досягла успіху у змаганнях на Херсонщині. Це хобі, яке переросло у мрію: стати тренером.
Втім тепер у Бериславському районі тренуватись ніяк – російська армія на протилежному березі Дніпра. Навіть дистанційка у таких умовах неможлива. Усі партнери по команді Лізи та найближчі друзі виїхали.
Без зв’язку, в ізоляції дівчина відчувала себе самотньо і беззахисно, особливо коли дорослі виходять з дому:
«Я була з племінниками у хаті. Спочатку засвистіло, а потім – дуже сильний бабах. Ми відкриваємо вікна, а там великі клуби диму. Розплакалась і подзвонила мамі. Вона відправила збирати менших і терміново бігти до бабусі». Це Ліза розповідає про вибух, який стався буквально тиждень тому менш як за 50 метрів від її дому.
Наша команда подружилась з родиною ще перед цією подією і залишила свої контакти. Впіймавши зв’язок, мама Ірина разом з родичами та сусідами попросили по допомогу. Усіх ми прихистили у центрі «Надії та відновлення» в Києві, де продовжуємо дбати про сім’ю.
Серед усіх подарунків, як от спальні мішечки та одяг, Лізі найбільше сподобався рятівний рюкзак «LifePack», з яким вона евакуювалась прямо з дому.
Зараз дівчина потроху звикає до спокійнішого життя. Раніше Ліза часто плакала через страшні спогади, коли російські армійці тероризували населення у селищі. Хто не вимикав світло у комендантську годину – стріляли у вікна без попередження. Ліза і досі невпевнено зазирає у них.
Вже незабаром дівчина отримає паспорт і вчитиметься у новій школі. Сподіваємось, що тут Ліза знову почне займатись волейболом і продовжить рух до своєї мрії.
Заради порятунку життя Ваших дітей, звертайтеся на гарячу лінію центру “Save Ukraine” за підтримки USAID Ukraine – USAID Україна : 0 800 333 129
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН