Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Волонтери допомагають жителям зруйнованого села на Херсонщині

У с. Посад-Покровське на сьогоднішній день проживає 244 мешканців.
Але так як в населеному пункті під час окупації було повністю знищено електромережі і газову систему, село залишається без світла та тепла.
Гуманітарний центр South of Ukraine щоденно надає для жителів села готові обіди в кількості 200 порцій (гречка або булгур з котлетою та овочами).
 На правій частині села (Бессарабія) щоденно за допомогою генератора працює артсвердловина з 9.00 до 11 год.
Частина громадян, які там проживають, можуть зробити запас технічної води. Питну воду для мешканців села доставляють волонтери та благодійні фонди.
“Люди повертаються в село, і всіх, хто залишається, Чорнобаївська СВА, намагається забезпечити буржуйкою, матрацами, ковдрами, постільною білизною. Люди отримують ліхтарі, емності для води, продуктові та овочеві набори, ремкомплекти та будівельні матеріали для відновлення своїх будинків. БО «Маленька допомога для великої надії» надали жителям 100 продуктових наборів. Від БО «Пролісок» мешканці села отримали 200 будівельних наборів (плівка 10 м., піна монтажна, 20 рейок, 20 дошок, клейка стрічка, ОSB, 3 брезенти). Активісти села власними силами проводять прибирання та ремонт доріг, – повідомили у  Чорнобаївській  сільській військовій адміністрації.
У с. Солдатське, яке входить до Посад- Покровського старостинського округу.  на сьогоднішній день проживає 55 мешканців, постачання електроенергії відсутнє.
Відкрито Пункт Незламності, який забезпечено генератором та встановлено STARLINK.
Дякуємо всім волонтерам за допомогу жителям зруйнованих сіл!
Разом до Перемоги!
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН